Homepage  / Vedete străine

Al Pacino, dezvăluiri dureroase despre copilărie. Mama sa a fost răpusă de stupefiante: „Moartea ei a lăsat un mare semn de întrebare”

Al Pacino, dezvăluiri dureroase despre copilărie. Mama sa a fost răpusă de stupefiante: „Moartea ei a lăsat un mare semn de întrebare”
12

de Cristina Țapu,

Al Pacino a făcut dezvăluiri emoționante despre mama sa, Rose, în noua sa carte, „Sonny Boy: A Memoir”, unde a vorbit sincer despre impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra vieții și carierei sale. În ciuda luptei cu dependența și a unei vieți pline de provocări, Pacino a mărturisit cum mama sa i-a „salvat viața” și l-a îndrumat pe calea ce l-a transformat într-unul dintre cei mai renumiți actori de la Hollywood.

Al Pacino, dezvăluiri dureroase despre mama sa

Pacino, crescut în Bronx sub grija mamei sale și a bunicilor, a descris-o pe Rose ca pe o femeie puternică, dar vulnerabilă, ale cărei probleme de sănătate mintală și lupte cu dependența i-au influențat profund copilăria. Starul din „Nașul”, acum în vârstă de 84 de ani, a povestit cum pasiunea mamei sale pentru filme l-a inspirat să urmeze o carieră în actorie și l-a salvat.

„Mama mea a fost cea care mi-a aprins pasiunea pentru cinema. Ea a fost cea care m-a dus la filme și mi-a deschis ochii către o lume complet nouă. Acele momente petrecute împreună, în fața ecranului, au fost esențiale pentru formarea mea ca actor”, a dezvăluit Al Pacino.

Exclusif – Al Pacino est sur la scène de la salle Pleyel pour sa conférence spectacle „An evening with Al Pacino” à ParisIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Al Pacino a dezvăluit faptul că mama sa a avut mai multe tentative de sinucidere de-a lungul timpului, prima dintre acestea având loc atunci când celebrul actor avea doar șase ani. Mama lui Al Pacino a murit atunci când el avea 22 de ani, din cauza unei supradoze, însă starul cinematografiei este de părere că acea supradoză nu a fost accidentală, ci exprimarea dorinței clare de a muri.

„Nu a lăsat niciun bilet de adio. A fost ca și cum ar fi dispărut pur și simplu. De aceea, moartea ei a lăsat mereu un semn de întrebare în inima mea”, a povestit Al Pacino.

În anii ’60, Pacino și-a început cariera pe scena teatrului, unde talentul său a fost remarcat rapid. Această perioadă de formare i-a consolidat abilitățile actoricești și l-a pregătit pentru rolurile cinematografice care aveau să urmeze. Debutul său pe marele ecran a venit în 1969 cu filmul „Me, Natalie”, însă adevărata sa recunoaștere internațională a venit odată cu rolul din „The Panic in Needle Park” (1971), unde a interpretat un dependent de heroină, oferind o prestație care a atras atenția criticilor și regizorilor.

Marele său succes a venit în 1972, când a fost distribuit în rolul lui Michael Corleone în „The Godfather” („Nașul”), regizat de Francis Ford Coppola. Acest rol formidabil l-a catapultat în panteonul starurilor de la Hollywood și i-a adus prima dintre cele nouă nominalizări la premiile Oscar. Pacino a continuat să își consolideze reputația cu interpretări memorabile în filme precum „Serpico” (1973), „Dog Day Afternoon” (1975) și „Scarface” (1983).

Un moment crucial în cariera sa a fost rolul din „Scent of a Woman” (1992), pentru care a câștigat primul său Oscar, după mai multe nominalizări. Interpretarea colonelului orb Frank Slade i-a adus aclamații unanime, fiind considerată una dintre cele mai complexe și bine nuanțate performanțe ale sale.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton