; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Agatha și blestemul lui Iștar începe la Epic Drama. Serialul o prezintă pe Lyndsey Marshal în rolul Agathei Christie (4)

„Agatha și blestemul lui Iștar” începe la Epic Drama. Serialul o prezintă pe Lyndsey Marshal în rolul Agathei Christie

27 June 2021

Epic Drama oferă telespectatorilor o nouă dramă polițistă, „Agatha și blestemul lui Iștar', care va avea premiera sâmbătă, 26 iunie, la ora 22:00. Produs de Tom și Emily Dalton, soț și soție, filmul îi are în distribuție pe actrița britanică Lyndsey Marshal în rolul Agathei Christie și pe Jonah Hauer-King, cunoscut publicului din seria dramatică O lume în flăcări, care joacă rolul chipeșului istoric Max Mallowan.

Este iarnă în sudul Irakului în 1928 și o echipă de arheologi britanici, condusă de Leonard Woolley (Jack Deam) și asistenții săi Max și Pearl (Crystal Clarke), descoperă un sit architectural în deșert, care revelă o abundență de artefacte babiloniene antice, inclusiv o tabletă cu blestemul lui Iștar gravat pe ea. Proaspăt divorțată și luptându-se cu faima și succesul, Agatha Christie călătorește în Irak, unde este curând prinsă într-o pânză de crime, intrigi și dragoste.

La doi ani de la senzația provocată de dispariția ei de unsprezece zile, Agatha ajunge la Bagdad în căutare de descoperiri culturale și liniște. În schimb, îl găsește pe Max, un tânăr arheolog atrăgător, ajungând printr-o întâmplare chiar să îi salveze viața în urma unei răni la cap provocate de un glonț.

 Vezi galeria foto >

Aruncată în inima decadentă a comunității de expați, Agatha este asediată de colegi geloși, oficiali corupți, contrabandiști de antichități și localnici furioși de furtul moștenirii lor culturale. Pe măsură ce numărul victimelor crește și Agatha se îndrăgostește de Max, devine evident că cheia acestui mister se află în afara zidurilor vilei coloniale în care sunt cazați: există cineva care nu are niciun interes pentru istorie sau umanitate. Dar Agatha nu este un rival oarecare!

„Agatha și blestemul lui Iștar' ia o porțiune din viața reală a Agathei Christie – divorțul de Archibald “Archie” Christie, a doua călătorie în Orient și întâlnirea cu Max Mallowan – o transformă într-un film polițist plin de suspans, acțiune și romantism. În premieră la Epic Drama sâmbătă, 26 iunie, la 22:00.

Ce spun actorii despre „Agatha și blestemul lui Iștar '

Pentru rolul reginei ficțiunii polițiste, Agatha Christie, Lyndsey Marshal a apelat la un alt mare detectiv pentru inspirație:

„Cu ani în urmă, am filmat un film Poirot cu David Suchet, se numea Cu cărțile pe masă. Nici nu realizam atunci cât de mult avea să îmi folosească să joc alături de el la filmarea scenei finale. Nu adesea ai ocazia ca actor să interpretezi un final al cărui scenariu se intinde pe opt pagini, ca în Agatha și Blestemul lui Iștar. Este destul de important pentru un actor'.

Chimia de pe ecran dintre Jonah și Lyndsey Marshal a fost un adevărat bonus. Jonah Hauer-King spune despre Max Mallowan „este un personaj real, al doilea soț al Agathei Christie. Asta ce m-a atras în mod deosebit la relația dintre el și Agatha. Este neobișnuit și se simte foarte real. Aproape că transcede generații. Mi s-a părut foarte autentic și îmi place foarte mult faptul că scriitorul Tom Dalton nu a micșorat decalajul de vârstă. Ei au fost împreună timp de 46 de ani, așa că s-a simțit ca o relație specială, un lucru minunat de adus la viață”.

Știați că?

  • Agatha Christie și Max Mallowan, cu 14 ani mai mic decât ea, au fost căsătoriți timp 46 de ani, până la finalul vieții autoarei.
  • Agatha Christie obișnuia să bea pahare de frișcă pentru că nu bea alcool.
  • Max Mallowan a fost un proeminent arheolog britanic, specializat în istoria antică a Orientului Mijlociu. El și Lady Agatha Christie s-au numărat printre puținele cupluri căsătorite în care fiecare dintre soți să fi fost înnobilați.
  • Conform Guinness World Records, Agatha Christie este „cel mai bine vândut scriitor de ficțiune din lume', cu vânzări estimate la peste 2 miliarde.

Sursa foto: Epic Drama

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare