; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cele sase surori 4

Aflaţi amănunte din culisele serialului spaniol „Cele şase surori” de la TVR 2

06 November 2018

În spatele serialului „Cele şase surori' („Seis hermanas'), început la TVR 2 pe 1 octombrie, stă aceeaşi casă de producţie spaniolă – Bambú Producciones – care şi-a pus amprenta altor producţii de succes, şi ele difuzate pe micile noastre ecrane în trecut, „Velvet', „Hotel Grand' şi „Hispania'.

Serialul „Cele şase surori' a fost difuzat în ţara de origine între 2015-2017 şi, de-a lungul celor 489 de episoade, a reuşit să fascineze telespectatorii redând atmosfera Madridului anilor 1913-1917.

Cele 6 surori ale familiei Silva – Adela (Celia Freijeiro), Blanca (Mariona Tena), Diana (Marta Larralde), Francisca (María Castro), Celia (Candela Serrat) şi Elisa (Carla Diaz) – sunt tinere, frumoase şi bogate, n-au alte griji în afară de petrecerile din înalta societate şi de găsirea unor soţi potriviţi. Moartea bruscă a tatălui lor, don Fernando Silva, proprietar al unei mari fabrici de textile, le va schimba definitiv destinele. Ca să-şi poată păstra vila şi afacerea familiei, într-o epocă în care femeile nu aveau dreptul să-si hotărască singure soarta, cele şase fete iau o decizie şocantă şi curajoasă: îşi înmormântează tatăl în secret, trecându-i sub tăcere moartea, şi devin stăpânele propriilor lor vieţi.

Povestea lor se întinde pe aproape un deceniu, până la sfârşitul Primului Război Mondial, ani în care surorile Silva se maturizează, trăiesc mari iubiri şi mari dureri şi contribuie la schimbarea mentalităţilor societăţii spaniole de la începutul secolului XX.

Încă de la debutul serialului în Spania, audienţa a fost mare, iar telespectatorii au rămas fideli pe parcursul celor doi ani de difuzare. La un an de la terminarea filmărilor, fanii au creat un grup pe Facebook – „Seis Hermanas Forever' – cu câteva mii de membri din Europa şi America Latina, care au trimis petiţii producătorilor ca să reia filmările. Serialul a fost difuzat pana acum în Bulgaria, Lituania, Grecia şi Polonia.

„În 1913, când începe povestea noastră, femeile nu aveau vieţi individuale. Nu puteau deţine un cont în bancă, nu-şi puteau alege soţul dorit, nu puteau locui singure. Nu beneficiau de niciun drept. Eroinele noastre au de purtat o adevărată bătălie, pe toate planurile, pentru a-şi câştiga locul în societate', a declarat Antonio Hernández, regizorul serialului.

Cine sunt personajele principale

Adela (Celia Freijero), sora cea mai mare, devine capul familiei după moartea tatălui. Înţeleaptă şi generoasă, se simte responsabilă pentru surorile ei şi îşi asumă deciziile legate de afacerea familiei, de care va depinde viitorul lor. Adela era încă un copil când mama ei a murit și a adoptat rolul matern pentru surorile mai mici. Sora cea mare e una dintre cel mai elegante şi admirate femei din înalta societate madrilenă. A luat loculul defunctului său tată nu numai în ce priveşte afacerea, ci și întreaga casă. E constrânsă să ia majoritatea deciziilor familiale. E o femeie onestă, generoasă, tandră, a rămas văduvă de tânără şi nu crede că va mai putea iubi vreodată. Dar blândețea caracterului ei îi poate deschide drumul către o a doua șansă în dragoste.

Blanca (Mariona Tena), logodită cu Rodolfo Loygorri, conform dorinţei tatălui ei, se simte obligată să-şi respecte promisiunea şi să încheie căsătoria aranjată. Blanca Silva este frumoasă, amabilă, elegantă şi educată, are prestanţă. Copleșită de intervențiile drastice în deciziile ei de către logodnic și mama acestuia, se întreabă dacă şi-a ales drumul corect în viaţă şi, până la urmă, se îndrăgosteşte de cumnatul ei, doctorul Cristobal Loygorri, care e un adevărat sprijin pentru familia Silva.

Diana (Marta Larralde), cea mai temperamentală şi mai bătăioasă dintre surori, cu o mentalitate potrivită mai degrabă pentru secolul XXI decât pentru anii 1910, vrea să demonstreze că femeile îşi pot face auzit glasul, că trebuie să aibă un rol în societate şi că sunt egalele bărbaţilor în toate privinţele. Diana visează să fie o femeie emancipată şi este mai puțin interesată de căsătorie sau de romantism. Ea îi va lua locul tatălui ei la conducerea fabricii de textile Silva. Este întreprinzătoare şi crede că femeile sunt subevaluate de societatea dominată de bărbaţi a Madridului de început de secol XX. Deşi nu crede că va găsi dragostea vieţii ei, destinul are alte planuri pentru ea. Îi demonstrează că, deși este o femeie severă, încorsetată de principiile morale ale vremii, are mare nevoie de dragoste.

Celia (Candela Serrat) este sensibilă, meditativă, înclinată către studiu şi îşi doreşte să devină scriitoare. Visul ei cel mare este să meargă la Paris şi să studieze literatura la Sorbona. Ca şi sora ei mai mare, Blanca, visează la marea iubire, dar împlinirea sentimentală va deveni o adevărată luptă pentru ea. Discretă şi elegantă, Celia este o adevărată doamnă din înalta societate, o fată sensibilă, cu înclinaţii umanitare, şi crede în prietenie, indiferent de rangul social. Până la Sorbona, decide să o învețe carte pe prietena ei, Petra, muncitoare la fabrica familiei Silva. Prietenia lor aduce laolaltă noblețea aristocratică și cultura umanistă a Celiei, cu înțelepciunea fetei simple, sărace, din popor, care e Petra.

Francisca (Maria Castro) are o voce minunată şi stofă de artistă. Ea nu are forța de caracter a primelor trei surori. Temperament de artistă, îndrăgostită de cantoul clasic, sfârșește, din cauza situaţiei materiale precare, să cânte incognito într-un local pestriţ, numit “El Ambigu”. Francisca se adaptează perfect atmosferei acestui local de zarzuela şi își îmbogățește experiența de viață, venind în contact cu un public numeros. Localul Ambigu este preambulul împlinirii  visului ei de a deveni, în viitor, o soprană celebră.

Elisa (Carla Diaz), sora cea mai mică, încă adolescentă, e răsfăţata familiei. Elisa pare să fi moștenit cele mai bune calități ale fiecăreia dintre surorile ei, toată lumea o iubeşte şi poate obţine întotdeauna ceea ce vrea. Viaţa ei abia începe, visurile ei abia prind contur – cu condiţia să asculte sfaturile afectuoase ale surorilor ei mai mature. Mezina familiei Silva are toate problemele de temperament ale unei adolescente dornice să devină majoră, să sară peste etape, doar de dragul unor flirturi puerile, fără substanţă. Fiind ultima dintre surori, este și cea mai răsfățată, iar tatăl ei, apoi surorile, îi îndeplinesc toate capriciile. Dragostea, așa cum o vede ea, e o pendulare între capriciu și dorință deșartă, dovada fiind aşa-zisa ei pasiune pentru cuceritorul Salvador Montaner.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare