Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Află care sunt cele mai bune preparate la grătar

de Redactia Tvmania

Gătitul în aer liber este o activitate foarte populară pe timpul sezonului cald. În general, se realizează cu ajutorul unui grătar, însă există persoane care preferă gătitul la disc. Nu ai nevoie de multă pregătire pentru a găti preparate la grătar, însă ai nevoie de o unealtă bună și de carne de calitate.

Îți vom recomanda câteva preparate ușor de gătit, cu care poți realiza o masă copioasă și gustoasă. Citește mai departe pentru a afla moduri de preparare ale acestor preparate.

1. Mici

Fie că vrei să îi prepari acasă sau că îi cumperi de la magazin, micii trebuie gătiți în același fel. Nu sunt pretențioși la gătire, iar rezultatul este delicios și aromat. Dacă îi gătești la grătar, fii sigur să cureți suprafața de gătire cu ajutorul focului și a unei perii de sârmă. După ce ai terminat de curățat, poți așeza carnea sau, dacă dorești, poți unge cu puțină slănină barele grătarului pentru o aromă mai accentuată. Curățarea este foarte importantă în prealabil. În caz contrar, carnea se va găti cu urme negre.

Atunci când gătești mici, aceștia trebuie să fie suculenți și fragezi. Textura lor nu trebuie să fie foarte elastică. O parte din acest rezultat este responsabilitatea bucătarului, iar cealaltă este datorită cărnii. Pentru prepararea cărnii de mici se folosește carne de vită tocată care conține grăsime. În general, se optează pentru pulpă pentru a obține acea grăsime. Totuși, există produse care sunt făcute cu o combinație de vită și carne de miel sau oaie. Proporția de grăsime din mici trebuie să fie de măcar 20%. Acest lucru ajută carnea să nu se usuce în timpul gătirii. Ca un substitut pentru grăsime se poate folosi și seu de oaie. Pentru carnea micilor se poate folosi și piept de porc în amestec cu vită sau pulpă de oaie. Un ingredient care nu trebuie să lipsească din această compoziție este usturoiul. Trebuie folosit din belșug și se recomandă undeva la 10 căței de usturoi la un kilogram de carne. Pe partea de condimente cele esențiale sunt sarea, piperul și cimbrul uscat. Dacă preferi o compoziție mai picantă poți adăuga boia, chimen și fulgi de ardei iute.

Pentru gătirea propriu-zisă, carnea se așează pe grătarul încins și micii se întorc pe toate părțile, însă doar din momentul în care sunt suficient de făcuți încât se desprind ușor. Pentru a intensifica aroma micilor, se poate stropi carnea cu bere. Garnitura alături de care se servesc trebuie să fie simplă. În general, se folosește pâine cu muștar sau cartofi prăjiți, pentru a nu diminua din aroma micilor.

2. Ceafă de porc

Ceafa de porc este un preparat popular pentru a fi preparat la grătar deoarece este fragedă și se gătește ușor și rapid. Când vrei să pregătești carnea pentru gătit, ai două variante: o cumperi din magazin gata feliată sau cumperi o bucată mai mare și o feliezi după bunul plac. Ceafa de porc se usucă repede când o prepari la grătar, așadar este o opțiune bună să îți feliezi acasă bucăți mai groase.

În cazul în care nu cumperi carnea deja feliată și condimentată, există câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi. Trebuie să tai bucăți de câte 1 cm grosime, pentru a avea parte de carne suculentă și fragedă. Apoi trebuie să presari pe ambele părți piper și sare. Poți să presari și alte mirodenii, după gust, însă sarea și piperul nu trebuie să lipsească. Pentru un gust mai accentuat este bine să lași feliile de ceafă pentru 24 de ore la frigider cu mirodeniile pe ele. Înainte de preparare se unge grătarul cu slănină, pentru a nu se lipi carnea. Ceafa se gătește la foc mediu. Întoarce carnea atunci când începe să se rumenească pe o parte. Indiferent de intensitatea focului, ceafa ar trebui să fie gata dacă apeși bucata de carne, iar lichidul care iese este incolor. Ceafa de porc se potrivește cel mai bine cu murături sau cu o salată de roșii și castraveți.

3. Aripioare de pui 

Pentru aripioarele de pui, cea mai importantă parte este marinarea. Totuși, înainte de acest lucru trebuie să le cureți cu atenție de posibile pene rămase. După ce te-ai asigurat că sunt curate, crestează-le pe fiecare parte de 2-3 ori cu un cuțit. Lasă aripioarele într-un bol și adaugă sare, piper, usturoi pisat, zeama de la o lămâie, cimbru proaspăt și ulei de măsline după ochi. Amestecă compoziția cu mâna și lasă carnea la marinat 3-4 ore. Condimentele vor pătrunde prin spațiile create de tine și aripioarele vor avea un gust mai accentuat. Modul de preparare este simplu. Întorci carnea pe fiecare parte până când se rumenește uniform. Este foarte important să o gătești bine, pentru a preveni salmonella.

Un grătar bun pornește de la ingrediente de calitate. Procură carnea de la producători certificați și bucură-te de un grătar pe cinste cu ajutorul instrucțiunilor din articol.

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te