; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Deadpool

Afacerea secolului: Disney vrea să cumpere mare parte din compania 21st Century Fox

07 November 2017

21st Century Fox, casa-mamă a 20th Century Fox, e în discuții să-și vândă o mare parte din active gigantului Disney.

 

Conform „CNBC', discuțiile dintre 21st Century Fox și Disney durează de câteva săptămâni, dar până acum nu s-a ajuns încă la un acord și niciuna dintre companii nu a pronunțat cuvântul „absorbție'. Pe de altă parte, „The Wall Street Journal' confirmă existența negocierilor, dar spune că s-a ajuns într-un punct mort.

Ce e clar deocamdată e că Fox nu va fi absorbit Disney, ci vor fi vândute numai câteva departamente ale grupului media, iar pe internet se vehiculează deja scenariile posibile. Se pare că Fox va vinde către Disney studioul 20th Century Fox și filialele sale, ca Fox Searchlight. Cu alte cuvinte, toate licențele studioului ar intra sub tutela Disney, începând cu francizele Marvel, ca „X-Men', „Cei patru fantastici' sau „Deadpool'. Și Disney și-ar recupera cu această ocazie și drepturile asupra francizei „Avatar'. O dată cu filmele și cu Studioul de televiziune 20th Century Fox TV, va veni la pachet și catalogul de seriale: „Family Guy', „24', „Dosarele X' (al cărui nou sezon e așteptat în 2018), „Familia Simpson' sau „This is Us'. În final, câteva canale Fox, ca FX sau National Geographic, ar trebui să intre în proprietatea Disney.

Pe de altă parte, grupul 21st Century Fox vrea să rămână cu Fox News, canalele sportive, cele economice și cele locale.

Este următorul pas al gigantului Disney de a-și consolida imperiul de divertisment, după ce a anunțat că-și va lansa propria sa platformă de streaming, undeva prin anul 2019, și după ce a anunțat că-și va retrage întregul catalog de pe Netflix-ul din Statele Unite. Și să nu uităm de cumpărarea, de acum cinci ani, a companiei Lucasfilm.

După analiza celor de la CNBC, tranzacția dintre Fox și Disney este estimată a fi în valoare de 20 – 30 de miliarde de dolari, iar specialiaștii vorbesc despre „Disney’s Netflix Killer'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare