; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Afacerea din spatele fotbalului

16 June 2008

Privim incantati, incordati, enervati, emotionati. Pe stadion, acasa, in bar sau in piete. Fotbalul ne-a absorbit cu totul. Euro 2008 inseamna insa si altceva decat pasiune. Inseamna bani. Multi bani.

Obisnuim sa raportam fotbalul (si sportul in general) la doua coordonate: performanta si mandrie. Orice discutie se reduce, in final, la argumente statistice. Cand vine vorba de masurarea cu rivalii de-o viata, aria se restrange si mai tare: cine pe cine a batut de mai multe ori, fara a se mai lua in discutii si alte performante.

Lacrimile bancherilor
Europenele de fotbal in plina desfasurare nu fac exceptie. In final, totul se va raporta la noua campioana. De acolo vor incepe judecatile de valoare. Dincolo de tribunele pline, de starurile din teren, de imensele pasiuni si orgolii rascolite in aceste razboaie moderne mai exista insa o a treia dimensiune. Banii sunt partea nevazuta a aisbergului numit fotbal. Eliminarea Elvetiei a fost o tragedie nationala. Intr-adevar. Au plans suporterii in tribune. Dar au plans si bancherii in birouri. O data cu parasirea competitiei de catre tara-gazda, interesul – si, deci, consumul – fata de fotbal s-a redus substantial. Chiar si asa, Camera de Comert a Austriei a anuntat ca estimeaza, pe perioada Campionatului European de fotbal, incasari de un miliard de euro!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare