; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Aerosmith vin cu tot cu Steven Tyler

03 March 2010

Pe 18 iunie, trupa Aerosmith este aşteptată să cânte în România.

Aerosmith, una dintre cele mai populare şi longevive trupe rock din istorie, va concerta în România, în premieră, pe 18 iunie. Reprezentaţia din cadrul turneului „Cocked, Loaded, Ready To Rock!', care va avea loc în Bucureşti, la Romexpo, a fost la un pas de a nu fi confirmată, având în vedere fisurile care au apărut în formaţie în toamna trecută.

La sfârşitul lui 2009, după 40 de ani de sex, droguri şi rocknroll trăiţi cot la cot, chitaristul Joe Perry (59 de ani) şi vocalistul Steven Tyler (61 de ani), păreau iremediabil certaţi. Recent, însă, un organizator britanic a anunţat că Tyler va cânta cu Aerosmith la festivalul Download, în iunie, fapt ce ar confirma şi prezenţa la show-ul din România.

Reuters relata, în noiembrie, că Tyler şi-ar fi găsit un nou impresar şi ar fi încetat să mai răspundă la telefoanele colegilor, toate acestea pentru a plănui un proiect solo.

Carismaticul vocalist s-a retras, de altfel, dintr-un turneu în America de Sud, plănuind să cânte pe cont propriu, dar şi să-şi lanseze autobiografia, „Does the Noise in My Head Bother You?' („Te deranjează zgomotul din capul meu?', n.r.).

Într-un interviu cu revista Classic Rock, Tyler declara că: „Nu ştiu ce o să fac, dar o să fie în mod cert ceva legat de Steven Tyler: voi lucra la brandul meu – brandul Tyler'. În acelaşi timp, chitaristul Joe Perry se afla în turneu prin Japonia, apoi Marea Britanie, la începutul lui 2010.

Imediat ce zvonurile despre un potenţial nou vocalist, confirmate de Perry, au apărut, fanii au început să speculeze febril despre viitorul trupei care avea şi un album nou planificat pentru 2010. Printre altele, s-a spus că starul Lenny Kravitz fusese invitat să preia postul lui Tyler, dar că acesta a refuzat.

Tyler, din nou la dezintoxicare

În ciuda veştilor despre despărţirea iminentă dintre Tyler şi restul trupei, acesta a apărut totuşi pe scenă, alături de proiectul alternativ al colegului său (The Joe Perry Project), pe 10 noiembrie 2009. Cei doi au cântat împreună single-ul „Walk This Way', iar vocalistul i-a asigurat pe fanii din New York că nu va părăsi trupa.

Luna decembrie a adus cu sine şi alte probleme pentru Tyler. Acesta, un obişnuit al clinicilor de profil, s-a internat din nou la dezintoxicare la sfârşitul lui 2009, potrivit People, pentru a-şi rezolva dependenţa de analgezice.

Temerile că Tyler nu va însoţi trupa în turneul european din primăvară şi vară s-au înteţit când, în urma unei operaţii la picioare, a apărut vestea că Tyler nu va putea urca pe scenă vreme de aproape un an şi jumătate. Joe Perry a spus chiar că Aerosmith vrea să meargă mai departe şi fără Tyler, dar că acesta ar fi binevenit după ce îşi revine în urma operaţiei.

Tabăra Tyler a percutat imediat, trimiţând mai multe avertismente către colegii de trupă şi ameninţându-i cu acţiunea în instanţă dacă nu renunţă la căutarea unui nou vocalist.

Acum două săptămâni, însă, fanii au răsuflat uşuraţi când organizatorul festivalului Download (Anglia) a anunţat că Tyler va cânta cu Aerosmith, în calitate de cap de afiş al evenimentului din iunie. Vestea a venit cu puţin înainte ca show-ul din România să fie confirmat.

Cu toate acestea, trupa încă nu a anunţat oficial că a încetat să caute o nouă voce, fapt ce ar putea periclita vânzările de la concertele din Europa. Tyler, e de altfel, singurul vocalist din istoria trupei şi unul dintre cei mai magnetici lideri de trupă din istoria rock-ului.

Bilete şi tricouri pe site-ul trupei

Până când confirmarea venirii lui Tyler va fi oficializată de formaţie, detaliile despre concertul din România au fost deja bătute în cuie. Biletele costă 140 lei pe gazonul B, 190 lei pe gazonul A, 330 lei în „Golden Ring' şi 590 de lei la tribună, unde sunt locuri pe scaune.

Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos şi Vodafone şi librăriile Cărtureşti şi Humanitas, precum şi online, pe www.eventim.ro. Ele vor putea fi achiziţionate şi în trei rate lunare, doar prin „Card Avantaj', la sediul Eventim din Bucureşti, str. Grigore Alexandrescu nr. 56.

De asemenea, membrii fanclubului Aerosmith pot găsi, pe site-ul www.aeroforceone.com, pachete speciale pentru concertele din cadrul turneului „Cocked, Locked, Ready to Rock!', care conţin atât bilete, cât şi articole personalizate cu numele trupei.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare