Homepage  / Vedete româneşti

Adrian Văncică a trecut prin transformări radicale de dragul personajului său, Celentano din „Las Fierbinți”: „Acum îmbrac hainele din primele sezoane”. EXCLUSIV

Adrian Văncică a trecut prin transformări radicale de dragul personajului său, Celentano din „Las Fierbinți”: „Acum îmbrac hainele din primele sezoane”. EXCLUSIV
8

de Cătălina Matei,

De 12 ani încoace, Adrian Văncică este acest „italiano vero” din „Las Fierbinți”, un personaj la construirea căruia a participat și în calitate de scenarist. Și a cărui greutate, la propriu, a suferit ceva modificări, căci cel care îl interprtează are acum mai multe kilograme în minus. Însă dincolo de Celentano, actorul din serialul de la Pro TV are parte și de alte provocări. Una dintre ele… tocmai ce a participat la Festivalul de film de la Veneția cu pelicula „Anul Nou care n-a fost”, o tragicomedie în care joacă rolul principal. Producția a și câștigat, de altfel, două premii în competiția din Italia.

Adrian Văncică a trecut prin transformări radicale de dragul personajului său, Celentano

Inegalabil în interpretarea lui Celentano din serialul „Las Fierbinți” de la Pro TV, al cărui nou sezon va începe din 11 septembrie, Adrian Văncică a avut parte și de o altă provocare, într-un lungmetraj. Este vorba despre „Anul Nou care n-a fost”, selecționat în cadrul secțiunii Orizzonti la Festivalul de film de la Veneția.  Acțiunea din filmul regizat de Bogdan Mureșan, în care Adrian Văncică joacă alături de Ada Galeș, se întâmplă într-o singură zi, în timpul Revoluției din `89. Premiera în România va avea loc pe 24 septembrie.

De altfel, actorul tocmai s-a întors de la Veneția, unde filmul a fost ovaționat minute în șir și a fost și răsplătit cu două premii. Este vorba despre premiul FIPRESCI – oferit de juriul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film – în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, Biennale Cinema. De asemenea, filmul a obţinut şi Premiul Bisato d’Oro al criticilor independenţi, pentru Cel mai bun scenariu.

Aflăm mai multe de la Adrian Văncică!

Toamna aceasta a început, pentru tine, într-un mod cu totul special: ai participat la Festivalul de Film de la Veneția. Cât de emoționat ai ?

Cât de emoționat? (râde) Ca un copil când stă vara la coadă la înghețată, nerăbdător, curios și fără astâmpăr. Am mai fost acum mulți ani la Festivalul de la Cannes și cam știu la ce să mă aștept. Lume bună, mari profesioniști din domeniu, vedete mari, de exemplu, anul ăsta vor fi la festivalul de la Veneția cu filme și Lady Gaga, Joaquin Phoenix, Julianne Moore, Angelina Jolie, Daniel Craig, Adrien Brody, Cate Blanchett, George Clooney, Brad Pitt, Monica Bellucci… frumos, nu?

Adrian-Vancica-Venetia-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Cum ai ajuns în acest proiect?

Proiectul a început cu mai mulți ani în urmă, odată cu scurtmetrajul “Cadoul de Crăciun”. Era în plan un lungmetraj încă de acum 7 ani, însă din diferite motive lucrurile s-au tot amânat până am ajuns aici. Tot e bine că s-a întâmplat. Iar pentru scurtmetraj, am dat un casting pe care l-am luat… regizorul Bogdan Mureșanu fiind „vinovat” de tot ce s-a întâmplat după aceea.

Cum te-a prins pe tine Revoluția din 1989? Cum ai trăit evenimentele de atunci?

În 1989 eram nici prea mare, nici prea mic… aveam 12 ani, înțelegeam că se întâmplă ceva important, dar nu știam cât de importantă e schimbarea care se petrece sub ochii mei. Ca orice copil din vremea aceea, eram preocupat mai mult de jucat fotbal în curtea blocurilor și nu de politică. Fiind așa mic, nu am fost lăsat să ies din casă în zilele acelea în care se trăgea pe străzi, așa că pentru mine Revoluția a fost mai mult ceva ce am văzut la televizor și câte puțin pe fereastră. După vreo două-trei zile m-au lăsat și pe mine afară.

Una dintre curiozitățile tuturor este: cât de greu sau cât de ușor e să te detașezi de personajul tău emblematic din „Las Fierbinți”, Celentano?

Până la urmă eu cu Celentano avem același corp, nu? Pe undeva e acolo cu mine tot timpul. Problema nu e când iese din mine, greutatea e să nu iasă din mine și să intre în Gelu, de exemplu. Gelu e personajul din “Anul Nou care n-a fost”. Și uite, invit cititorii să vadă filmul și să îmi spună apoi dacă ceva din Celentano e pe acolo.

Apropo de serialul de la PRO TV… pe când un nou sezon?

Păi ca de obicei, în toamnă. Începând din 11 septembrie, în fiecare miercuri și joi, de la ora 20:30. Filmăm la acest sezon de la începutul lui august, iar toți colegii sunt ca de obicei, încântați să intre din nou în acest joc minunat care ne-a schimbat viețile și care se cheamă “Las Fierbinți”.

Ai semnat și scenariul pentru multe dintre episoade. Există vreun truc prin care reușești să te concentrezi asupra propriului personaj, ținând cont de faptul că dai viață tuturor celorlalte personaje într-un scenariu?

Să știți că atunci când scriu, mai mult mă concentrez pe acțiune și pe ce se întâmplă decât pe personaje. E ca și cum personajele știu și singure ce au de făcut, eu doar fac “traseul râului”, la vâsle dau singure.

Putem spune că Celentano are pile la scenarist?

Da, desigur că putem spune, dar mă feresc să îi dau mult pentru că nu e “sănătos” așa… orice personaj, dacă are mult într-un episod, în următorul va avea mult mai puțin… poate chiar o simplă apariție. E bine ca publicului, din când în când, să îi fie dor de personaje, nu să fie prezente până la saturație.

Și ce se întâmplă cu garderoba lui? Pare că s-a… „lărgit” în ultima vreme, ai intrat tu la apă?

Garderoba lui se păstrează din totdeauna. Și ce să vezi… acum îmbrac hainele din primele sezoane. (râde)  Roata se învârte, nu?!

Foto: Pro TV, Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton