; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Adio, dar raman cu tine!

17 November 2008

Toni Grecu nu a renuntat de tot la colaborarea cu Antena 1, desi e dezamagit de felul in care emisiunea “Animat Planet” (ultima legatura dintre el si Intact) a fost scoasa, temporar, din grila. Am vorbit despre planuri de viitor, dar si despre “meciul” “Divertis Mall” – “Vine politia” (Pro TV), in care joaca fostul coleg Ioan Gyuri Pascu.

De ce ai decis sa renunti la “rolul” tau din Divertis Mall?
Am plecat din emisiunea “Divertis Mall” motivat de chestiuni de organizare interna si poate de o anumita erodare datorata consumului cerut de ultimii ani de televiziune la foc continuu. Plecarea mea nu are la baza disensiuni de ordin financiar ori artistic. Poate ca ar trebui sa se tina cont si de faptul ca sunt situatii cand esti tentat sa iei decizii ce par incredibile la un moment dat. Munca in televiziune este aspra si te cotropeste. Aproape fara sa-ti dai seama, din viteza, ti se schimba prioritatile, chiar si perceptia si gusturile. Te intereseaza doar performanta de audienta, singura masura a succesului in televiziunea comerciala. Cand esti in interior ti se pare ca tot ce faci este bine.

In ce termeni se desfasoara, de acum incolo, colaborarea ta cu Antena 1?
Lucrez in continuare la emisiunea “Animat Planet”, acum scoasa din grila pina pe data de 30 noiembrie, din motive de campanie electorala. Cred ca a fost o masura nedreapta vizavi de acest program de satira politica, singurul de altfel sacrificat in aceasta perioada agitata si confuza. Sau poate ca a fost eliminat tocmai pentru a nu concura adevaratele desene animate din politica romaneasca, acelea cu salariile profesorilor care apar si dispar, cu loviturile de stat care se pregatesc, cu promisiunile tampite care se fac de te iei de cap. Alta explicatie nu gasesc. Oricum, desenele de la “Animat Planet” au succes mare (6-7 puncte de rating) in comparatie cu ce desene animate sunt in campania electorala reala.

Ai accepta o oferta de la alta televiziune, daca asta ar insemna sa fii despartit de restul Divertisilor, in ce priveste cariera TV?
Am stat prea mult intr-un sistem sau grup, cum vreti sa-i spuneti, ca sa plec din el ca si cum ai cobori din tren, ai ramane putin in gara ca, imediat, sa te urci in urmatorul tren despre care nu stii nici macar in ce directie merge. Momentul cautarilor a trecut de mult. Pe de alta parte, recunosc, ma ard calcaiele sa mai incerc si alte carari, alte directii, dar nu ma hazardez sa spun ca stiu ce anume. De ce nu ma hazardez? Fiindca atunci cand vrei altceva, cel mai important este sa fie mai bun, nu mai prost decat ce ai facut pana la acel moment dat. Or aici ecuatia se complica foarte tare. Succesul in televiziune nu depinde doar de propria ta persoana, oricat talent ai avea. Depinde de inca doua lucruri esentiale: echipa de creatie si productie si postul TV. Si ar mai fi ceva, norocul.

interviu de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare