; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Adi Sînă

Adi Sînă: „Akcent merge mai departe!”

26 August 2014

Adrian Sînă ne-a povestit despre succesul piesei „Kamelia' (feat. Lidia Buble) în Asia, Africa şi Europa, dar şi ce planuri are la toamnă din punct de vedere muzical. Oricât ar fi de ocupat, cântăreţul îşi face mereu timp pentru familia lui.

Adi Sînă

Ce îmi poţi spune despre succesul piesei „Kamelia' în alte ţări?

Kamelia are un succes nebun în Asia, Africa şi Europa. Recent, am primit o înregistrare din Los Angeles unde melodia se auzea pe străzi. Nu mă aşteptam să fie un impact atât de mare, însă ceea ce mă bucură cel mai tare e faptul că a intrat în top 10 în România. În prezent, sunt în turneul mondial „Around The World', iar fanii din fiecare ţară în care fac show reacţionează cel mai bine când aud primele acorduri din „Kamelia'. E un adevărat fenomen şi îndrăznesc să cred că e unul din cele mai mari hituri Akcent din ultimii ani.

Ce te împlineşte mai mult: să fii producător muzical sau cântăreţ?

Nu cred că aş putea să fac una singură, ambele aduc recompense şi mă simt norocos. Ador să stau în studio, să lucrez cu echipa mea şi să facem zeci, poate sute de melodii în fiecare lună şi să alegem cele mai bune idei şi să le lansăm. Dacă am o zi mai proastă şi deschid radioul în maşina şi aud tot timpul o piesă de-a mea, mă înveselesc, fată mi se luminează şi mă motivez să muncesc şi mai tare şi să continui să fac asta la infinit! În ceea ce priveşte partea de cântăreţ-performer, când sunt pe scenă mă transform şi mă încarc cu energie, trăiesc o poveste de dragoste între mine şi fanii mei, prietenii care îmi sunt alături şi îmi înţeleg muzica, ne bucurăm de fiecare moment, fiecare vers, fiecare beat, cântăm împreună şi facem o mare petrecere. Când sunt pe scenă sunt într-o lume în care nu există limite sau graniţe, muzica e limbaj universal.

Cum i-ai descoperit pe băieţii de la Maxim, dar pe Lidia Buble?

Tot timpul caut talente noi şi îmi place să descopăr şi să creez noi proiecte. Vara trecută i-am adunat pe cei patru de la Maxim de pe Facebook, aveam o idee bine conturată pentru un boyband ce va bucură fetele din toată ţară şi le va face să fredoneze şi să se îndrăgostească în acelaşi timp. I-am găsit pe Facebook pe unii şi le-am scris, pe alţii îi ştiam deja de la „X Factor' – Bogdan şi Gabriel. I-am pus împreună şi s-au lipit instant, am creat o familie la Premium Artist, o gaşcă veselă, dar serioasă şi muncitoare. Sunt extraordinari.

Lidia este una din cele mai bune voci din România, îndrăznesc să spun asta. Mi s-a ridicat părul pe mâini când a început să înregistreze în studio. Am descoperit-o când a venit la studio cu o prietenă de-a ei pe care o cunoaştem. Sunt mulţi solişti lansaţi deja pe care i-am ascultat cu mult înainte să fie pe piaţă, de obicei un cântăreţ încearcă să lege o legătura profesională cu mai mulţi compozitori. Cu Lidia m-am conectat foarte bine în idei muzicale şi ne-am înţeles din primul moment, gândeam la fel, simţeam la fel muzică şi viziunea artistică aşa că veţi vedea lucruri mari din partea ei.

Ce planuri ai în această toamnă din punct de vedere muzical?

Lucrez la multe piese noi în limba română şi mi-ar plăcea să termin şi să lansez primul material Adrian Sînă în limba română 100%, cu un sound nou, ceva fresh ce nu am mai făcut până acum şi ceva ce nu se aude încă la radio, dar are potenţial mare. Voi avea sesiuni de compoziţie şi producţie în septembrie şi octombrie în Los Angeles, New York şi Londra şi suntem în discuţii pentru colaborări cu mai mulţi producători foarte foarte mari cu care mă voi întâlni şi vom crea împreună melodii care s-ar putea să meargă la nişte artişti străini legendari. Trebuie să ţin secretul asta deocamdată, însă când vor fi lansate, va promit că veţi afla de pe Facebook.

Cum îmbini cariera cu viaţa de familie?

Am învăţat din mers să le împac şi să petrec în fiecare zi câteva ore cu familia mea. Indiferent cât de obosit sunt după zeci de ore cu avionul sau alte ore în studio, îmi fac timp pentru viaţa de familie. Serile şi dimineţile sunt rezervate timpului petrecut cu Anca şi cu copiii, am cea mai frumoasă familie din lume şi ne place să facem ieşiri atât în România cât şi înafară ţării, să le arătăm locuri noi şi să ne bucurăm împreună. Îmi doresc să fac parte din viaţa copiilor mei, chiar dacă muncesc pentru ei, e important să fiu acolo pentru ei oricând au nevoie de mine.

Ţi-e dor de vechea formulă a trupei Akcent?

Mi-a fost teamă când Akcent a schimbat formula (n.r. – În 2013). Plecarea celor doi buni prieteni si colegi, Mihai şi Sorin, m-a lăsat cu o teamă că nu voi reuşi singur. Însă succesul din ultimele luni şi cele 50 de concerte susţinute deja în 2014 mi-au dovedit că Akcent merge mai departe prin spiritul muzicii, prin legătura dintre hiturile compuse de mine şi apreciate de fani. Mi-e dor de colegii mei, îi respect şi sper să fim prieteni din nou cândva, însă drumul pe care sunt acum e cel mai bun şi simt că e un pas înainte în carieră, o evoluţie.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare