Homepage  / Vedete străine

Actrița din „Seinfeld” care a fost insuportabilă pentru colegii ei. „Nu mi-am putut da seama cum să joc cu ea”

Actrița din „Seinfeld” care a fost insuportabilă pentru colegii ei. „Nu mi-am putut da seama cum să joc cu ea”
5

de Andreea Hentea,

Dacă multor fani ai legendarului serial „Seinfeld” li s-a părut șocantă logodna lui George Costanza cu Susan Ross (Heidi Sweberg), ei bine, ea a fost depășită cu mult de peripețiile create pe platouri de actrița care o interpreta pe logodnică și care le-a creat disconfort colegilor din distribuție.

Una dintre glumele frecvente în „Seinfeld” era faptul că niciunul din cei patru membri ai grupului de prieteni nu putea menține o relație. În fiecare săptămână, Jerry (Jerry Seinfeld), George (Jason Alexander), Kramer (Michael Richards) sau Elaine (Julia Louis-Dreyfus) se întâlneau cu un nou potențial partener, care până la urmă ajungea atât de ridiculizat, criticat sau manipulat, încât nu mai rămânea nimic din el și era dat deoparte cu dezgust.

Logodna lui George a generat momente speciale

Tocmai de aceea, când, în sezonul șapte, Jerry Seinfeld a avut o relație timp de un sezon întreg, iar George Costanza s-a logodit cu Susan Ross (Heidi Swedberg), s-a produs un adevărat șoc. Bineînțeles, spre deliciul fanilor, George și-a regretat imediat hotărârea. Dincolo de amuzamentul din plan ficțional, niciuneia dintre vedetele serialului nu i-a plăcut să lucreze cu actrița Heidi Swedberg. Situația de la filmări s-a agravat atât de tare încât, în cele din urmă, showrunnerul Larry David a trebuit să ia măsuri drastice, scrie collider.com.

De ce nu le-a plăcut Heidi Swedberg colegilor

Susan a apărut pentru întâia oară în Seinfeld în timpul sezonului al patrulea, ca director al postului NBC, a devenit iubita lui George, apoi, în timpul relației lor, a avut multe de pătimit. Kramer a vărsat pe ea, apoi a dat foc din greșeală cabanei tatălui ei. A fost concediată de la NBC din cauza sărutului cu George, apoi a început chiar să se întâlnească cu o altă femeie.

Susan a dispărut din peisaj pe parcursul sezoanelor cinci și șase, fiind revăzută abia în primul episod al sezonului șapte – „Logodna” -, când Jerry și George hotărau că nu mai suportă să trăiască singuri. Susan avea parte de peripeții în tot sezonul șapte. Chiar dacă genera momente de umor excelente, relația dintre Susan și George rămânea incomodă, fiindcă Susan contrasta cu toată lumea. Ea nu era egoistă și nonconformistă, ci doar normală, plictisitoare, o persoană obișnuită care continua să-l suporte pe complexatul George.

Ce actriță a fost insuportabilă pentru colegii din „Seinfeld” (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

În plus, stilul diferit de joc al lui Heidi Swedberg a provocat o ciocnire cu restul grupului. În 2015, de exemplu, Jason Alexander îi declara lui Howard Stern că este „imposibil” să lucrezi cu Heidi Swedberg, nu fiindcă ar fi avut ceva cu ea, ci cu „stilul ei diferit de actorie”. „Nu mi-am putut da seama cum să joc cu ea. Instinctele ei de a face o scenă și de-a vedea umorul său erau total pe dos față de ale mele. Ea făcea ceva, iar eu ziceam: «OK, o să mă adaptez», apoi schimba”. Lui Jason Alexander nu i-a plăcut că personajul lui se va logodi cu o femeie jucată de o actriță cu care nu avea nicio chimie, dar n-avea un cuvânt de spus. Ideea de a-i aduce împreună pe George și Susan a fost a creatorului serialului, Larry David, care simțea că, „dacă Susan pățea cele mai oribile lucruri, publicului o să-i placă”.

Cum s-a renunțat la Susan

Într-un serial normal, toți ar fi compătimit-o pe Susan, însă în „Seinfeld” amuzamentul deriva tocmai din situații absurde și exagerări. Cu cât cei patru eroi principali erau mai nesuferiți, cu atât situația era mai amuzantă. În cele din urmă, s-a constatat că nimănui nu-i plăcea să lucreze cu Swedberg. După Jason Alexander s-a plâns Jerry Seinfeld, apoi Julia Louis-Dreyfus, care chiar i-a sugerat lui Larry David să o elimine, ceea ce s-a și întâmplat. George obținea cele mai ieftine invitații de nuntă existente, iar Susan lingea marginile plicurilor înainte să le trimită, ca să se lipească, și murea otrăvită de lipiciul toxic de pe ele. Moartea ei, comunicată de doctor, le aducea tuturor ușurare.

Efectul peripețiilor din sezonul șapte se dovedise benefic, totuși, fiindcă le testase limitele tuturor actorilor principali. Toți avuseseră scene în care nu se simțiseră conectați nici între ei, nici cu publicul, dar exact asta era ideea. George, mai ales, trebuia să fie într-o stare constantă de conflict și într-o viață pe care nu și-o dorea.

Serialul „Seinfeld” este disponibil, cu toate cele nouă sezoane, la Netflix.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton