; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

5cbf6118d1a2f80a3c75eb75

Actrița Diana Rigg („Urzeala tronurilor”) a murit la 82 de ani

11 September 2020

Actrița britanică Diana Rigg, cunoscută pentru roluri din seriale precum „Urzeala tronurilor', „Răzbunătorii' sau  filmul „Bond' din 1969, a murit, joi, 10 septembrie, la vârsta de 82 de ani. Acum doi ani anunțase că are cancer.

Actrița care a interpretat-o pe Olenna Tyrell în „Urzeala tronurilor' a copilărit în India, a dobândit statutul de sex simbol în Anglia anilor `60 și a fost singura femeie care s-a căsătorit cu James Bond pe marile ecrane.

 

De la vârsta de două luni, Diana Rigg a locuit în India aflată sub dominație britanică, unde a învățat limba hindi. Tatăl ei era inginer feroviar și lucra pentru maharajahul statului Bikaner. „Îmi amintesc că locuiam într-o casă mare cu servitori și doici. Când mergeam în vacanță, călătoream ca familia regală, în vagonul personal', povestea actrița în biografia lansată în 2004. Situația financiară a familiei sale s-a schimbat dramatic odată cu revenirea în Anglia, iar Diana Rigg a fost trimisă la un internat.

 

Diana Rigg a fost nevoită să se descurce singură în Anglia. Până la 22 de ani, a încercat mai multe meserii, lucrând ca funcționară, telefonistă și model. În paralel, studiase actoria și a fost admisă în prestigioasa Companie Regală Shakespeare, cu care a plecat în turnee prin Anglia, Uniunea Sovietică și SUA.

Diana Rigg a obținut rolul spioanei Emma Peel din „The Avengers'/ „Răzbunătorii' în 1965. Serialul britanic a propulsat-o în rândul celebrităților, deși la început era plătită mai puțin decât cameramanul. Actrița s-a mutat apoi pe marile ecrane, devenind prima – și singura – fată Bond care s-a căsătorit cu agentul 007 (în pelicula „În slujba Majestăţii Sale' din 1969).

 

 

„Urzeala tronurilor' a adus-o pe Diana Rigg în atenția unei noi generații de fani, actrița fiind nominalizată de două ori la Premiile Emmy pentru personajul Olenna Tyrell. „N-aș fi putut să cer replici mai bune. Sunt atât de norocoasă. Spune toate lucrurile pe care alții nu îndrăznesc să le spună', declarase ea în 2014.

 

 

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare