Homepage  / Vedete / Vedete străine

A devenit mamă, dar de fapt e bunică. Actrita de 68 de ani, Ana Obregon, are o fetiță născută cu ajutorul unei mame surogat

A devenit mamă, dar de fapt e bunică. Actrita de 68 de ani, Ana Obregon, are o fetiță născută cu ajutorul unei mame surogat
7

de Andra Stana,

În urmă cu o săptămână, actrița spaniolă Ana Obregón, în vârstă de 68 de ani, a uimit Spania dezvăluind că a avut un copil după ce a apelat la o mamă surogat în SUA. Acum, ea a explicat că bebelușul este de fapt al fiului ei, care a pierdut lupta cu cancerul în urmă cu câțiva ani, scrie BBC. Ce a povestit actrița despre fetița care nu îi este fiică, ci nepoată.

Ana Obregón, actrița care a împărțit Spania în două

„Această fată nu este fiica mea, ci este nepoata mea”, a declarat Ana Obregón pentru revista ¡Hola!. Deși practica mamelor surogat nu este legală în Spania, adoptarea unui copil născut în străinătate este permisă.

Fiul lui Obregón a murit de cancer la vârsta de 27 de ani. „Aceasta a fost ultima dorință a lui Aless, să aibă un copil”, a spus ea. Actrița a dezvăluit că a avut o discuție pe această temă cu fiul ei cu doar o săptămână înainte de moartea lui.

Înainte de moartea lui Aless Lequio, în 2020, i-a fost recoltat lichid seminal, care a fost apoi depozitat și congelat la New York. Mama surogat este o femeie de origine cubaneză care locuiește în Florida, mai scrie sursa citată.

Dezvăluirea inițială a Anei Obregón că a plătit pentru o mamă surogat în SUA a stârnit furia miniștrilor spanioli și a declanșat o dezbatere națională. Ministrul egalității, Irene Montero, a condamnat această practică drept „o formă de violență împotriva femeilor”.

„Nu este vorba despre mame surogat, ci despre închirierea unui uter care, după cum știm, este o practică ilegală în Spania”, a declarat, la rândul său, ministerul Educației, Pilar Alegría.

Cu toate acestea, actrița, renumită pentru rolurile sale în seriale de televiziune, spune că dezbaterea este „absurdă” și că maternitatea surogat este o formă de reproducere asistată care este legală în mare parte din lume, în afara Spaniei.

Ana Obregón Actrița de 68 de ani care a apelat la o mamă surogat dezvăluie că bebelușul e, de fapt, al băiatului ei răpus de cancerIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Bebelușul, pe nume Ana Sandra, va fi înregistrat la consulatul spaniol înainte de a fi adus de bunica sa la Madrid, explică Ana Obregón. Actrița nu exclude ca, în viitor, nepoata sa să mai aibă un frate sau o soră.

Din punct de vedere etic, adopția de către o bunică ar putea deveni o problemă conform codului civil al Spaniei, deoarece în conformitate cu articolul 175, spaniolii nu au dreptul să adopte „un descendent”. Totuși, Ana Obregón precizează că legal este mama fetiței, chiar dacă biologic este bunica ei.

Tatăl lui Aless Lequio și fostul partener al actriței, Alessandro Lequio, a refuzat să comenteze nașterea copilului.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton