Interpreta celebrului personaj Prințesa Leia din „Războiul stelelor”, regretata Carrie Fisher, va primi anul viitor, post mortem, o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame, alături de alte nume celebre precum Salma Hayek ori Macaulay Culkin.
Interpreta celebrului personaj Prințesa Leia din „Războiul stelelor”, regretata Carrie Fisher, va primi anul viitor, post mortem, o stea pe celebrul bulevard Walk of Fame, alături de alte nume celebre precum Salma Hayek ori Macaulay Culkin.
Actrița, care a murit în decembrie 2016, la 60 de ani, după ce a suferit un atac de cord la aterizarea cursei de la Londra la Los Angeles, a avut o viaţă ca-n filme şi a reuşit să-şi controleze depresia abia în ultimii ani ai vieții sale.
Fisher, devenită și rămasă celebră grație seriei „Războiul stelelor”, a trecut prin sărăcie lucie, dependenţă de cocaină şi alcool, o relaţie tensionată cu mama ei (Debbie Reynolds, alături de care a locuit în Beverly Hills în ultimii ani ai vieții) şi probleme cu greutatea.
La sfârşitul anilor ’70 şi începutul anilor’80, rolul Prinţesei Leia din cele trei filme din seria „Războiul stelelor” (rol pe care acesta spune că l-a obţinut „culcându-se cu un tocilar”) o transformau într-un sex simbol internaţional.
În 1958, când Carrie avea doi ani, părinţii ei (actriţa Debbie Reynolds şi cântăreţul Eddie Fisher) au divorţat: Fisher era îndrăgostit de Elizabeth Taylor, care încerca să-şi revină după moartea lui Mike Todd (al treilea soţ al brunetei şi cel mai bun prieten al lui Fisher).
Scandalul imens care a urmat şi-a pus amprenta pe relaţia dintre Debbie Reynolds şi Elizabeth Taylor, care erau prietene din adolescenţă şi care s-au împăcat într-un final, după ani de zile.
Micuţa Carrie a ajuns apoi fiica vitregă a lui Harry Karl, un afacerist milionar care a cheltuit toată averea mamei ei şi cele două au ajuns pe drumuri.
Adolescenta Carrie a fost o rebelă, care nu comunica deloc cu mama ei, îşi ura tatăl vitreg şi se refugia în alcool, medicamente şi cocaină, iar apoi a descoperit că suferă de o tulburare bipolară (maniaco-depresivă, cu alte cuvinte).
Actriţa era celebră şi pentru că nu se temea să-şi exprime public părerile.
În 2006, Carrie a început să-şi povestească viaţa pe scenă, într-o piesă de teatru intitulată „Wishful Drinking”, care a fost jucată până în 2010 pe diferite scene din SUA. Iar în 2008, a publicat un volum autobiografic cu acelaşi titlu, inspirat de piesă, în care povestea detalii extrem de personale legate de familia ei (de exemplu, că la 15 ani cadoul de Crăciun primit de la mama ei a fost un vibrator) şi de problemele ei cu dependenţa.
Sursa foto: Instagram