; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sebastian papaiani

Sebastian Papaiani a murit la vârsta de 80 de ani. Program in memoriam, la TVR

27 September 2016

Sebastian Papaiani a murit în această dimineață. Actorul avea 80 de ani și suferise în primăvara acestui an un accident vascular, potrivit tvr.ro.

sebastian-papaiani

Actorul s-a născut pe 25 august 1936, la Pitești, tatăl său fiind de etnie greacă. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (promoția 1960).

Cu o carieră de aproape jumătate de secol, Sebastian Papaiani a jucat atât în piese de teatru, cât şi în filme, dintre care amintim „Păcală', „Liceenii', „Zbor periculos', „Toate pânzele sus', „Ultimul cartuş' și „Nea Mărin miliardar'.

Totodată, Papaiani a jucat și în câteva telenovele („Numai iubirea', „Lacrimi de iubire', „Nimeni nu-i perfect'), producții pe care le considera „micile drame care ne intră în casă şi întâmplarea face că ne confruntăm şi noi cu ele' şi spunea că, deși l-a făcut mai popular, nu telenovela l-a făcut vedetă.

Notă: TVR 1 va difuza, în această seară, de la ora 23.00, emisiunea „Stele de 5 stele' In memoriam Sebastian Papaiani. Totodată, de la ora 21.00, puteți urmări la postul public o ediție specială, în care va fi analizată dezbaterea electorală din SUA, iar de la ora 22.00, „Ardeleni la Auschwitz' (Generația fără bunici), un proiect semnat Andy Lupu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare