Homepage  / Știri

Michael Lerner a murit. Actorul din „Elf”, „M*A*S*H*” și „Barton Fink” avea 81 de ani

Michael Lerner a murit. Actorul din „Elf”, „M*A*S*H*” și „Barton Fink” avea 81 de ani
4

de Andra Stana,

Michael Lerner, care a jucat în filme precum „Elf” și „X-Men: Days of Future Past” și care a primit o nominalizare la Oscar la categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa din „Barton Fink“, a murit sâmbătă seara. El avea 81 de ani. Ce omagiu emoționant i-au adus cei dragi.

Michael Lerner a murit la 81 de ani

Michael Lerner a murit în weekend, a anunțat familia sa. Nepotul actorului, Sam Lerner, care a jucat în serialul „The Goldbergs“, i-a anunțat moartea într-o postare pe Instagram, împărtășită duminică după-amiază.

Am pierdut o legendă noaptea trecută. Este greu de descris în cuvinte cât de genial a fost unchiul meu Michael și cât de mult mi-a influențat viața”, a scris Sam. „Poveștile lui m-au inspirat mereu și m-au făcut să mă îndrăgostesc de actorie. A fost cel mai tare, cel mai încrezător și talentat tip. Mă va face să mă simt mereu special.

Actorul Michael Lerner a murit. Starul din „Elf”, „MASH” și „Barton Fink” avea 81 de aniIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Michael a obținut o nominalizare la Oscar în 1991 pentru rolul lui Jack Lipnick din „Barton Fink”. Avea aproape 200 de credite în palmares, printre care „Eight Men Out“, „Godzilla„ și „X-Men: Days of Futures Past”. De asemenea, potrivit pagesix.com, el avea în lucru trei proiecte nelansate.

Toți cei care îl cunosc știu cât de nebun era – în cel mai bun sens. Sunt atât de norocos că am avut ocazia să petrec atât de mult timp cu el și suntem cu toții norocoși că putem continua să-i urmărim munca pentru tot restul timpului.

Sam, fiul actorului Ken Lenner, și-a încheiat postarea: „RIP Michael, bucură-te de trabucurile tale cubaneze nelimitate, de scaunele confortabile și de maratonul de filme fără sfârșit.”

Michael Lerner avea în lucru mai multe proiecte

Michael avea trei proiecte în dezvoltare, iar proiectul „Sallywood”, în care a colaborat cu Sally Kirkland, Jennifer Tilly și Eric Roberts, se afla în post-producție, mai scrie sursa citată.

De asemenea, s-a zvonit că lucra la „Edoardo the Last Goodbye” și că fusese distribuit în „Fragments from Olympus: The Vision of Nikola Tesla“, cu Sean Young și Ed Begley Jr.

Cine a fost Michael Lerner. Rolurile care l-au făcut cunoscut

Michael Lerner s-a născut și a crescut în Brooklyn și a început să joace în anii ’60 alături de American Conservatory Theater, o companie de teatru non-profit din San Francisco, California, potrivit IMDb.

Și-a făcut debutul în film în 1970 cu „Alex in Wonderland”, înainte de a primi roluri de televiziune în „The Bob Newhart Show”, „Emergency!” și „M*A*S*H*”.

Lerner a jucat rolul secretarului de presă al Casei Albe, Pierre Salinger, în filmul de televiziune ABC „The Missiles of October”, cu William Devane, în 1974.

A avut roluri în „The Rockford Files”, „Kojak”, „Barnaby Jones” și „Hart to Hart”.

După ce a primit premiul Oscar pentru rolul din „Barton Fink”, chipul familiar al lui Lerner a făcut ca cinefilii să-l recunoască ușor în „Newsies”, „Blank Check” și, mai târziu, în rolul șefului editurii lui James Caan din „Elf“.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton