; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Archive image

Actorul Charles Grodin, cunoscut pentru rolul jucat în „Beethoven”, a murit

19 May 2021

Charles Grodin, celebru mai ales pentru rolurile jucate în filmele „Beethoven', „Midnight Run' și „The Heartbreak Kid', a murit. Actorul american avea 86 de ani. Grodin a fost o figură populară la Hollywood: despre el s-a spus că a stârnit hohote de râs cu fiecare rol jucat, timp de decenii, relatează BBC.

Grodin a murit pe data de 18 mai, în locuința sa din Wilton, Connecticut. Suferea de cancer, după cum a mărturisit chiar fiul său, Nicholas, pentru presa din SUA.

 Vezi galeria foto >

După anunţul morții actorului de 86 de ani, mai mulți colegi de breaslă i-au adus un omagiu, inclusiv Steve Martin. Actorul l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am cunoscut'.

Rolul emblematic jucat de Charles Grodin, cel din comedia de familie „Beethoven'

Charles Grodin s-a născut în Pittsburgh, Pennsylvania. El a renunţat la studiile de la Universitatea din Miami pentru a deveni actor, scrie digi24.ro.

În anii 1960, a început să joace pe Broadway, iar la scurt timp a făcut trecerea la televiziune şi film. A avut un rol minor în filmul „Rosemary’s Baby' (1968) al lui Roman Polanski, iar în anii 1970 cariera lui a luat cu adevărat avânt: a jucat în „Catch-22' şi „The Heartbreak Kid'.

Pentru rolul din „The Heartbreak Kid', a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor. Grodin a fost premieat și la Valladolid International Film Festival din 1988 pentru rolul din comedia de acţiune „Midnight Run', în care a jucat alături de Robert De Niro.

El a mai primit un Emmy din postura de co-scenarist al unui program TV special cu Paul Simon din 1977. 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare