; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Contagion

Actorii din „Contagion: Pericol nevăzut” ne dau sfaturi despre cum să ne ținem departe de pandemie

31 March 2020

Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard, Laurence Fishburne și Jennifer Ehle au făcut câte un videoclip, în parteneriat cu cercetătorii de la Universitatea Columbia, despre ce putem face noi pentru a ne putea feri de noul coronavirus.

„Contagion: Pericol nevăzut' a avut premiera în 2011, dar thriller-ul lui Steven Soderbergh a devenit de câteva săptămâni filmul cel mai vizionat cel puțin din Statele Unite. Și are și de ce: seamănă din ce în ce mai mult cu realitatea. Pelicula urmărește cum un misterios virus devastator provenind din Asia cuprinde întreaga lume în timp ce oamenii de știință încearcă să descopere un vaccin. Scenaristul Scott Z. Burns a petrecut mult timp cu epidemiologi și virusologi de renume pentru ca filmul său să fie cât mai realist. Se pare că i-a reușit…

Acum, în vreme ce coronavirusul continuă să se extindă la nivel planetar, distribuția de cinci stele a filmului „Contagion' – Matt Damon, Kate Winslet, Marion Cotillard, Laurence Fishburne și Jennifer Ehle – s-a mobilizat pentru lupta împotriva pandemiei.

 

Kate Winslet

„În film, joc rolul unui epidemiolog care încearcă să oprească propagarea viruslui. Spălați-vă pe mâini ca și cum viața voastră ar depinde de asta'.

 

Matt Damon

„Acela a fost un film, aici e viața adevărată. Nu există nicio motivație pentru care eu aș fi imunizat la Covid-19. Și nici voi nu sunteți, nu contează că sunteți tineri. Rămâneți acasă și faceți exact ceea ce vă spune guvernul să faceți'.

 

Laurence Fishburne

„Era o scenă în film despre ținutul de mână. Astăzi, avem o armă letală pe care nici nu știm că o avem cu noi. Dar știm că virusul se propagă prin contact uman. Așa că unul dintre cele mai bune mijloace de a nu contracta Covid-19 este să stăm departe unii de alții'.

 

Marion Cotillard

„Sistemul de sănătate se confruntă cu un virus care se răspândește într-o manieră incontrolabilă. (…) Cei mai fragili dintre noi pot muri. (…) În acest scenariu, pierdem timp aruncând vina unii pe alții, iar rasismul și dezinformarea produc mai multe victime în societatea noastră decât virusul însuși'.

 

Jennifer Ehle

„Nu este vorba despre un virus chinez sau despre un virus care nu are efect asupra tinerilor și a persoanelor perfect sănătoase. Este vorba despre un virus nou. Ceea ce înseamnă că sistemul nostru imunitar nu l-a întâlnit niciodată. Deci, atâta vreme cât nu avem un tratament sau un vaccin, fiecare dintre noi este în pericol, indiferent de vârstă sau apartenență etnică'.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare