Homepage  / Știri

Accident pe platouri la „Gladiator 2”. Mai multe persoane au fost rănite

Accident pe platouri la „Gladiator 2”. Mai multe persoane au fost rănite

de Andreea Hentea,

În urma unui accident recent petrecut în timpul filmărilor la „Gladiator 2”, cu prilejul filmării unei secvențe care implica mai multe cascadorii, mai mulți membri ai echipei au fost răniți, scrie variety.com.

„În timpul filmării unei secvențe care presupunea un număr de cascadorii pe platoul continuării filmului «Gladiator», a avut loc un accident în timpul căruia mai mulți membri ai echipajului au fost răniți, dar care nu le-au pus viața în pericol. Echipele de siguranță și cele însărcinate cu serviciile medicale complete la fața locului au putut acționa rapid, astfel încât cei care au fost afectați au primit imediat îngrijirea necesară. Toți sunt în stare stabilă și continuă să primească tratament”, a declarat, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al studiourilor Paramount, care se află în spatele filmului.

Acesta a mai spus: „Bunăstarea distribuției și a întregii echipe sunt de cea mai mare importanță pentru noi și avem proceduri stricte de sănătate și siguranță în vigoare pentru toate producțiile noastre. Vom continua să monitorizăm situația și să luăm toate măsurile de precauție necesare, pe măsură ce reluăm producția”.

În urma accidentului respectiv, șase persoane au primit tratament, iar patru dintre acestea au rămas în spital. Potrivit unei surse apropiate producției, toți cei afectați au fost tratați pentru arsuri. Alți doi membri ai echipei de cascadori au fost tratați local și apoi externați. Accidentul a avut loc spre sfârșitul zilei de filmare. Niciunul dintre actori nu a fost rănit.

Continuarea unui film de referință

„Gladiator 2”, continuarea celebrului film „Gladiatorul” (2000), îi are în rolurile principale pe Paul Mescal (nominalizat anul acesta la Oscar pentru „Aftersun: A fost odată ca o vară”), Pedro Pascal, Denzel Washington și Connie Nielsen. De asemenea, în noul film regizat de faimosul Ridley Scott îi vom mai vedea și pe Derek Jacobi („Gladiatorul”, „Gosford Park”, „The Crown”), Djimon Hounsou („Diamantul sângeriu”, „Gardienii galaxiei”), Joseph Quinn („Urzeala tronurilor”, „Stranger Things”) și Lior Raz („Fauda”).

Filmările au început chiar în această lună, în Malta, și se estimează că vor dura în jur de patru luni. David Scarpa este autorul scenariului, imaginea este realizată de John Mathieson (nominalizat la Oscar pentru „Gladiatorul”), iar apreciata creatoare de costume Janty Yates (recompensată cu un Oscar pentru „Gladiatorul”) reia, și ea, colaborarea cu Ridley Scott.

Regizat de unul dintre cei mai mari cineaști ai lumii („Dueliștii”, „Alien”, „Vânătorul de recompense”) „Gladiatorul” a fost premiat cu cinci Oscaruri, la categoriile cel mai bun film, actor în rol principal – Russell Crowe, costume, efecte vizuale și sunet. Filmul a fost nominalizat la categoriile cel mai bun regizor, scenariu, actor în rol secundar – Joaquin Phoenix, imagine, scenografie, montaj, coloană sonoră – compusă de marele Hans Zimmer. În plus, „Gladiatorul” a fost unul dintre titlurile cu cele mai mari încasări ale anului 2000.

Continuarea sa, „Gladiatorul 2”, are premiera internațională programată pentru 22 noiembrie 2024.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton