Homepage  / Vedete româneşti

Academia Română, îmbrăcată în roz de Ziua Națională a luptei împotriva cancerului de sân. Andreea Esca: „Prevenția salvează vieți”

Academia Română, îmbrăcată în roz de Ziua Națională a luptei împotriva cancerului de sân. Andreea Esca: „Prevenția salvează vieți”
20

de Redactia Tvmania,

Ziua de 1 octombrie este consacrată la nivel mondial luptei împotriva cancerului de sân. Supranumită și luna roz, octombrie a început în România cu evenimentul de tradiție al Fundației Renașterea, care, în acest an, a iluminat în roz Academia Română, cea mai prestigioasă instituție de cultură, știință și artă din țară.

Ajuns la a 24-a ediție, evenimentul organizat de Fundația Renașterea subliniază importanța accesului gratuit la diagnostic și tratament pentru femeile din România. Scopul acestuia este de a reduce discrepanțele dintre rata de supraviețuire în cancer față de alte state ale lumii. Un aspect deosebit al evenimentului a fost inaugurarea noii Unități Mobile pentru mamografii digitale. Aceasta va călători prin țară, ajungând în orașe mici și zone rurale pentru a oferi mamografii gratuite femeilor care, din motive geografice sau financiare, nu au acces la astfel de investigații medicale esențiale.

IMG_4544Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 20

Andreea Esca: „Cancerul de sân se vindecă în procent de 98%, dacă este depistat la timp”

Andreea Esca, ambasador al Fundației Renașterea, a reamintit că un control medical anual poate salva vieți, menționând că, în prezent, „cancerul de sân se vindecă în procent de 98%, dacă este depistat la timp”.

„De 23 de ani, la 1 octombrie, în România, rozul îmbracă o clădire reprezentativă pentru a ne reaminti faptul că prevenția salvează vieți. Anul acesta, cea mai prestigioasă instituție de cultură, știință și artă a României, Academia Română, va fi purtătoarea mesajului nostru, iar acest moment va deveni unul international, pentru că Time Square din New York va transmite chiar în acest moment imaginea Academiei Romane Roz.

Prin acest demers, Fundația Renașterea pledează pentru eliminarea discrepanțelor dintre ratele de supraviețuire ale femeilor din România față de celelalte țări pentru ca româncele să aibă acces gratuit la diagnostic și tratament indiferent orașul sau satul în care locuiesc.

De Ziua națională de lupta împotrivă cancerului de sân, le reamintim tuturor femeilor că un control medical anual le poate salva viața. Cancerul de sân se vindecă în procent de 98%, dacă este depistat la timp. Alături de mine se află cea care acum 23 de ani a pus bazele Fundației Renașterea, Mihaela Geoană”, a declarat, la microfon, Andreea Esca, ambasador al Fundației Renașterea.

Mihaela Geoană: „De 23 de ani salvăm vieți!”

Momentul iluminării în roz a fost condus de Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea. Acum 23 de ani, ea a inițiat campania de Prevenție și Depistare Precoce a Cancerului de Sân în România, și a profitat de această ocazie pentru a reaminti femeilor importanța controalelor medicale regulate.

„Fundația Renașterea își continuă misiunea! De 23 de ani salvăm vieți! Oferim servicii medicale gratuite femeilor din zone rurale și defavorizate, promovăm prevenția, susținem pacientele oncologice. Este alături de noi, aici, și prima pacientă diagnosticată cu cancer la centrul medical Renașterea în urmă cu 21 de ani. Aceste vieți salvate ne dau energia să continuăm! Astăzi, continuăm tradiția și inaugurăm o nouă unitate mobilă cu mamograf digital. Voi aprinde acum lumina roz a speranței și a renașterii!” a transmis Mihaela Geoană.

Evenimentul a avut și o dimensiune internațională, fiind reflectat prin proiecția Academiei Române Roz pe una dintre cele mai emblematice clădiri din Times Square, New York, simultan cu Iluminarea în Roz din București.

Seara a fost completată de un moment artistic special susținut de Andrei Tudor, un artist ce duce mai departe tradiția unei familii de muzicieni cu peste 75 de ani de istorie. Spectacolul a reunit muzica de azi și de mâine într-o reprezentație inedită.

Prin acest eveniment, Fundația Renașterea continuă să evidențieze importanța prevenției și depistării precoce a cancerului, sprijinind femeile din România în lupta împotriva acestei boli devastatoare.

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton