; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Florina cercel

A murit Florina Cercel. Actrița avea 76 de ani

30 July 2019

Actrița Florina Cercel a murit la vârsta de 76 de ani, marți, a anunțat Teatrul Național București (TNB), din echipa căruia aceasta a făcut parte.

 
Actriţa Florina Cercel va fi înmormântată joi, la ora 13,00, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu, informează Teatrul Naţional, într-un comunicat transmis marţi Agerpres. Joi, de la ora 10,00, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei va fi depus în foaierul Sălii Mari a Naţionalului bucureştean, pentru ca toţi cei care au îndrăgit-o să poată să îşi ia rămas bun, precizează sursa citată. 
 

“Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță Florina Cercel. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, «Țuca» ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară. Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!”, se arată în anunțul TNB.

 

Actrița, care suferea de mai mulți ani de cancer pulmonar, a murit în locuința sa din București, informează Mediafax.

 

Ion Caramitru: „A avut nevoie de a fi ea însăși în lupta dusă cu o boală foarte rea'

Ion Caramitru a declarat pentru Digi24 că știa că actrița se luptă cu o boală gravă, „care o a consumat-o în ultimele luni cu o viteză cosmică.'

Ion Caramitru, directorul Teatrului Național: Discreția cu care s-a retras pe patul de suferință e unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care îl poate face un om cu decență, când se apropie de sfârșit. A avut nevoie de a fi ea însăși în lupta dusă cu o boală foarte rea, dură și care a consumat-o în ultimele luni cu o viteză cosmică. A jucat până în ultimul moment. Țuca, cum îi spuneam noi, a fost o actriță prolifică, cu o arie vastă de roluri, iar ultimul ei rol pe scena TNB a fost într-o piesă montată de mine: „Dumnezeu se îmbracă de la second hand'. Am primit un telefon la un moment dat, când era programat spectacolul, s-o mai păsuiesc, că nu se simte bine. Discret, m-am interesat de starea ei și, la rugămintea ei, am păstrat discreția.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare