; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

ALL YOU NEED IS KILL

A murit blockbuster-ul! Filmele verii, cele mai mici încasări din ’97 încoace

02 September 2014

Publicul american nu a prea umplut sălile de cinematograf în vara care tocmai s-a încheiat, scrie nytimes.com. America de Nord (SUA şi Canada) s-a săturat de acelaşi tip de poveşti la cinema şi din mai până la finele lui august a cumpărat bilete în valoare de 3,9 miliarde de dolari, cu 15 % mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform companiei Rentrak, care contabilizează datele de box-office.

ALL YOU NEED IS KILL

Cifra este cea mai mică din 1997 încoace, iar analiştii dau vina pe faptul că la cineva vedem mai nou doar poveşti cu supereroi, remake-uri, continuări şi filme mult prea asemănătoare cu unele deja produse.

De exemplu, „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp' (cu Tom Cruise) avea toate şansele să fie un succes, dar a amintit prea bine de „Oblivion. Planeta uitată' (2013, cu acelaşi Cruise) şi de „Cercul de foc' (2013), aşa că – în ciuda recenziilor pozitive – a avut încasări micuţe (99,9 milioane de dolari în America de Nord) şi a fost o dezamăgire pentru studioul Warner Bros. (bugetul de producţie şi marketinf a fost de cel puţin 250 de milioane).

Puţinele filme care au spart tiparul vara asta (şi au adus publicului personaje noi) au fost „Gardienii galaxiei' (cu 258 de milioane de dolari), „Maleficent' (cu 237 de milioane) şi „Lucy' (cu 115 milioane).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare