; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tamara buciuceanu botez

A murit actrița Tamara Buciuceanu Botez

15 October 2019

Tamara Buciuceanu Botez s-a stins din viață, astăzi, la Spitalul Elias din Capitală, la vâsta de 90 de ani. Actrița se afla internată pe fondul unor probleme cardiace încă de la începutul aceste luni, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase.

Reprezentanții Spitalului au fost cei care au anunțat oficial decesul actriței.

Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!', se arată în cadrul comunicatului. 

Actrița Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din București, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

 

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti', Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi', în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie', în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii', în regia lui Nicolae Corjos.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare