; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Olga tudorache

A murit actrița Olga Tudorache

18 October 2017

Teatrul românesc este în doliu după moartea actriței Olga Tudorache. Marea actriță s-a stins din viaţă în dimineața zilei de 18 octombrie la spitalul Elias. Aceasta a fost internată în urmă cu o săptămână după ce a fost găsită inconștientă în casă.

Olga Tudorache tocmai împlinise 88 de ani pe data de 11 octombrie.

Vestea trecerii sale în nefiinţă a fost anunțată de mari actori ai teatrului românesc precum Oana Pellea, Maia Morgensten ori Florin Călinescu, dar și de medicul Monica Pop.

 

'Decesul a avut loc noaptea trecută, după o lungă suferință. Chiar eu m-am ocupat de transferul ei la Elias, sunt îndurerată' – a spus Monica Pop.

„Români, a murit OLGA TUDORACHE…! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!', a scris Florin Călinescu.

„Doamna Olga, … Vă iubesc. Mulțumesc. Dumnezeu să vă țină sufletul în palma Lui!', a fost mesajul postat de actrița Oana Pellea.

 

Olga Tudorache, a îmbogăţit lumea teatrului şi a cinematografiei românești, interpretând magistral roluri precum cel al Vitoriei Lipan din „Baltagul', Beatrice din „Efectul razelor gamma asupra anemonelor', de Paul Zindel,dar și rolul mamei lui Mihai Viteazul în filmul din 1970. Mai mult decât atât, actrița și-a lăsat amprenta asupra numeroaselor generaţii de actori, în anii în care a fost profesor universitar.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare