Homepage  / Cinema

A fost lansat trailerul oficial pentru „Gladiator 2”. Toate detaliile despre filmul regizat de Ridley Scott

A fost lansat trailerul oficial pentru „Gladiator 2”. Toate detaliile despre filmul regizat de Ridley Scott
8

de Andreea Hentea,

Așteptat cu încordare, viitorul „Gladiator 2”, regizat de Ridley Scott, care se va lansa în luna noiembrie, a generat o numărătoare inversă din partea fanilor, care au pândit, pur și simplu, apariția noului trailer, anunțată pentru marți, 9 iulie. Ce ne spun proaspetele secvențe despre viitorul film.

Studiourile Paramount tocmai au lansat noul trailer al filmului „Gladiator 2”, al lui Ridley Scott, care urmează să aibă premiera în noiembrie, după ce, foarte recent, fusese publicat posterul amplei producții. Posterul oficial îl înfățișează pe Lucius (Paul Mescal) pregătindu-se de luptă, a scris deadline.com despre imaginea promițătoare a așteptatei continuări, în care Lucius, într-un costum impresionant, își freacă palmele cu nisip înainte de intrarea în sângeroasa arenă (o trimitere la personajul central din primul film).

După aproape un sfert de secol de la „Gladiatorul” (2000), succesul grandios al renumitului regizor Ridley Scott (86 de ani), care a fost recompensat cu cinci premii Oscar (inclusiv la categoriile cel mai bun film și cel mai bun actor – Russell Crowe) din unsprezece nominalizări, Paul Mescal îl joacă pe ambițiosul Lucius în acest îndelung anticipat „Gladiator 2”.

Lucius e pregătit de luptă

Acțiunea este plasată la ani buni după cea din primul film, iar Lucius este acum un bărbat matur care își dorește, mai presus de orice, să restabilească onoarea familiei sale. Neînfricatul Lucius este fiul Lucillei (Connie Nielsen), fiica împăratului roman Marcus Aurelius (Richard Harris), dar și nepotul sceleratului împărat Commodus (Joaquin Phoenix), care și-a ucis tatăl pentru a prelua tronul.

În „Gladiatorul”, împăratul Commodus ajungea în arena gladiatorilor alături de eroicul general Maximus (Russell Crowe), obligat de uneltirile împăratului să lupte ca gladiator, iar acesta, deși rănit de moarte, reușea să-l ucidă și să-și răzbune, astfel, familia. În același timp, Maximus îi cruța pe Lucius și pe mama lui, lăsându-i copilului o impresie puternică.

Ce știm despre viitorul film

Noua poveste care îl are în centru pe Lucius este scrisă de David Scarpa („Ziua în care Pământul s-a oprit”, „Napoleon”) împreună cu Peter Craig („Top Gun: Maverick”), pornind de la personajele create acum peste două decenii de David Franzoni.

Alături de aclamatul Paul Mescal („Oameni normali”, „Fiica ascunsă”, „Aftersun: A fost odată ca o vară”, „Străini cu toții”), impresionanta distribuție alcătuită de Ridley Scott pentru „Gladiator 2” ne va da întâlnire cu Denzel Washington, care îl interpretează pe Macrinus, un bogat proprietar de sclavi, Pedro Pascal, care îl joacă pe generalul Marcus Acacius, Derek Jacobi, care își reia rolul senatorului Gaius Gracchus, din primul film, și Connie Nielsen, care revine, de asemenea, în rolul Lucillei.

În alte roluri apar actori care au deja fani din producții de succes difuzate pe platformele de streaming: Lior Raz („Fauda”), Joseph Quinn (pe care îl știm din „Stranger Things”, de pe Netflix, dar pe care l-am văzut de curând și în excelentul „Fără zgomot: Ziua 1”, disponibil la cinema), care îl joacă pe împăratul Geta, și Fred Hechinger („Ochiul albastru deschis”), care este împăratul Caracalla.

Gladiator 2 afișe (2)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Situată la două decenii după primul film, povestea din „Gladiator 2” ni-l arată pe Lucius major și oarecum înstrăinat de mama sa, Lucilla, după ce aceasta l-a trimis, când era copil, în Numidia, în Africa de Nord. Viața liniștită a tânărului în Numidia este întreruptă când romanii își încep invazia în Africa, iar Lucius este forțat să ia măsuri și îl înfruntă pe generalul Marcus Acacius (Pedro Pascal).

Imaginile din film distribuite recent pe Instagram înfățișează scene de luptă între Lucius și generalul Marcus. „Acum îi spun «Paul Zid de cărămidă». A devenit atât de puternic, că aș prefera să fiu aruncat dintr-o clădire decât să mă lupt din nou cu el”, a povestit recent Pedro Pascal despre Paul Mescal. „Gladiator 2 are foarte multe trimiteri la primul film, dar are și o poveste proprie foarte solidă. Filmul are interpretări fantastice și abia aștept ca oamenii să-l vadă, dar am și ceva emoții în privința asta”, a spus și Joseph Quinn, interpretul împăratului Geta.

În urmă cu câteva luni, hollywoodreporter.com scria că „Gladiator 2” a avut o creștere a bugetului de la 165 la 310 de milioane de dolari și că directorii de la Paramount au fost „teribil de supărați” din acest motiv, dar extrem de ușurați odată ce au văzut primele imagini din film, care „i-au uimit”.

Costumul lui Lucius, un omagiu pentru Maximus

Imaginea este semnată de John Mathieson („Logan”, „Mary, regina Scoției”, „Doctor Strange în multiversul nebuniei”), iar muzica este compusă de Harry Gregson-Williams (care a colaborat cu Ridley Scott la „Ultimul duel” și „Casa Gucci”). Spectaculoasele costume sunt semnate de Janty Yates, legendara colaboratoare a lui Ridley Scott (de la „Gladiatorul” – pentru care a primit Oscarul – la „Gangster american”, „Marțianul”, „Prometheus”, „Casa Gucci” sau „Ultimul duel” și până la „Napoleon” – pentru care a fost nominalizată la Oscar), în timp ce David Crossman s-a ocupat de acuratețea uniformelor din film.

Cele mai multe imagini din „Gladiator 2” par să confirme că vestimentația lui Paul Mescal din film omagiază în mod semnificativ personajul emblematic al lui Russell Crowe, Maximus, din „Gladiatorul”. Chiar dacă este lansat la peste două decenii de la primul film, „Gladiator 2” este conceput ca o continuare directă a aclamatului film original, cuprinzând numeroase referiri la acesta. Deși „Gladiator 2” are propria narațiune independentă, Ridley Scott a extins povestea din filmul original în mai multe moduri, inclusiv prin aceste trimiteri vizuale legate de costume, scria, nu demult, screenrant.com.

„Gladiator 2”, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, va avea premiera în România pe 15 noiembrie, premiera internațională pe 21 noiembrie și se preconizează deja că va avea un public imens la nivel internațional. Până la așteptata premieră, puteți urmări proaspăt publicatul trailer al filmului aici:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton