; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Domina captura youtube 1

A fost lansat primul trailer al serialului „Domina”, cu Kasia Smutniak și Isabella Rossellini

29 March 2021

Putem vedea, acum, care va fi atmosfera din viitorul serial „Domina', ce o va avea în centru pe puternica Livia Drusilla (Kasia Smutniak), prima împărăteasă a Romei și una dintre cele mai influente figuri feminine ale epocii sale, scrie site-ul britishperioddramas.com.

 

Ambițiosul serial italo-britanic „Domina', distribuit de Sky, va avea nu doar o poveste remarcabilă, ci și o distribuție de forță. Frumoasa și talentata Kasia Smutniak, pe care o știm din excelentul „Perfect necunoscuți' (2016), al lui Paolo Genovese, va juca rolul impunătoarei Liviei Drusilla. Aceasta a fost fiica viteazului Marcus Livius Drusus și inițial a fost adversara marelui împărat roman Octavianus Augustus, care a exilat-o împreună cu soțul ei, Tiberius Claudius Nero (Enzo Cilenti), cu care fusese măritată la șaisprezece ani, de tatăl ei, și cu fiul ei, viitorul împărat Tiberius. 

Urmărește aici trailerul serialului „Domina'

 

După amnistia din anul 39 î.Hr., familia s-a întors însă la Roma. Livia, care era însărcinată cu al doilea fiu al său și al soțului ei, Tiberius, s-a întâlnit cu împăratul Augustus. Cu toate că era la rândul său însurat (cu Scribonia, însărcinată cu fiica lor, Iulia), împăratul s-a hotărât pe loc să se însoare cu ea, a divorțat chiar în ziua în care i s-a născut fiica și s-a însurat, trei zile mai târziu, cu Livia Drusilla, căreia i-a cerut să divorțeze de Tiberius. 

 

Livia a devenit nu doar soția, ci și consiliera împăratului Octavianus Augustus. Ea a domnit peste 60 de ani, a fost mama împăratului Tiberius, bunica paternă a împăratului Claudius, străbunica paternă a împăratului Caligula și stră-străbunica maternă a împăratului Nero. A fost zeificată de Claudius în anul 42 î.Hr. Livia Drusilla s-a remarcat, printre multe alte calități, prin felul în care a unit familia și prin diplomația cu care și-a apărat căsnicia cu împăratul Octavianus Augustus, căruia i-a fost și un abil consilier politic. 

Detaliile noului serial

Viitorul serial „Domina' va avea opt episoade și va relata ascensiunea și viața puternicei Livia Drusilla din perspectivă feminină. Liam Cunningham, interpretul lui Davos Seaworth din „Urzeala tronurilor', îl va interpreta pe Marcus Livius Drusus (tatăl Liviei Drusilla), care s-a sinucis în bătălia de la Philippi. Matthew McNulty („Doctor Who') va juca rolul împăratului Octavianus Augustus, Nadia Parkes (cunoscută din „Prințesa spaniolă') o va interpreta pe tânăra Livia, iar Colette Tchantcho („The Witcher') va fi Antigona, o fostă sclavă care devine cea mai bună prietenă și cea mai de nădejde aliată a împărătesei. În serial îi vom mai vedea pe Christine Bottomley în rolul Scriboniei, prima soție a lui Octavianus Augustus, pe Ben Batt în rolul lui Agrippa, pe Enzo Cilenti în rolul fiului Liviei, Tiberius Claudius Nero, și pe Claire Forlani în rolul Claudiei Octavia. Celebra Isabella Rossellini va juca rolul Balbinei, o adversară a Liviei. 

Serialul va urmări viața și ascensiunea extraordinară a acestei puternice împărătese de la o tânără naivă la împărăteasa Romei și este construit ca „o saga pasională și autentică, bazată pe adevăruri istorice, ce va evidenția povestea unei femei excepționale, care a luptat să-și răzbune tatăl și să le transmită puterea fiilor ei și care a creat una dintre cele mai durabile și fascinante dinastii din istoria lumii'. Filmările au loc la Roma, la celebrele studiouri Cinecittà.  

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare