; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

A cui e căciula roşie de la Cupa Mondială?

13 July 2010

Trofeul Cupei Mondiale nu ar fi fost complet dacă nu purta celebra căciulă roşie a lui Jimmy Jump. Din 2004 până în prezent Jaume Marquet Cot invadează terenurile celor mai importante competiţii sportive, stârnind în egală măsură râsul spectatorilor şi nervii organizatorilor.

.

Jimmy Jump Guliver/ Getty Images

foto: Guliver/ Getty Images. Faima trofeului Cupei Mondiale nu ar fi fost completă fără căciula lui Jimmy Jump

Încă nu ne-am decis dacă Jimmy Jump este cel mai mare fan al Spaniei sau pur şi simplu un împătimit al sporturilor de orice fel. Anul acesta se pare că celebrul invadator şi-a extins aria de acţiune. A părăsit puţin stadioanele, bazinele de înot şi pistele pentru a dansa alături de Daniel Diges în Norvegia, în timpul Eurovisionului.

Gardienii care, pe 11 iulie, vegheau asupra trofeului Cupei Mondiale l-au lovit şi imobilizat pe Jimmy după ce a vrut să îşi pună căciula peste trofeul care a fost acordat Spaniei la finalul Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud.

După acest incident neplăcut şi după ce şapte ofiţeri de securitate l-au târâit pe năzdrăvanul fan al Barcelonei (care purta un tricou cu mesajul Jimmy Jump against racism' – Jimmy Jump împotriva rasismului) prin tunel în afara stadionului, trofeul a fost încuiat până la finalul meciului.

http://www.youtube.com/watch?v=PtSaCrXnX2E

.

Nu e UEFA dacă nu e Jimmy


Născut în Sabadell, Spania în 1974, Jaume Marquet Cot a ajuns în paginile ziarelor prima dată în iulie 2004, când în timpul finalei dintre Grecia şi Portugalia a aruncat un steag al clubului Barcelona către Luis Figo (la acea vreme căpitanul formaţiei portugheze), ca reproş la decizia jucătorului de a părăsi Barcelona pentru Real Madrid.

http://www.youtube.com/watch?v=x80TRFUSIeI

Nu au trecut doi ani că în semifinala UEFA Champions League acelaşi Jimmy a aruncat o jachetă cu numărul 14 inscripţionat pe ea către jucătorul Arsenal, Thierry Henry.

Pentru acest incident a trebuit să plătească peste 60.000 de euro comisiei de disciplină sportivă din Spania.

După alte câteva întâmplări similare, simţul civic l-a împins pe Jimmy să alerge, în 2008, pe terenul pe care se disputa semifinala UEFA Euro 2008, tinând în mână un steag Tibetan pe care scria Tibetul nu este China'.

Probabil că lui Jimmy, Zlatan Ibrahimovic i s-a părut costumat greşit pentru că a încercat să îl îmbrace pe acesta cu un tricou al Barcelonei, dar planul i-a fost zădărnicit de gardieni.

.

Şi pentru că sportul nu înseamnă doar fotbal…

…Jimmy Jump şi-a purtat faimoasa căciulă roşie şi la alte evenimente. La raliul Grand Prix al Spaniei din 2004, acesta şi-a făcut intrarea triumfală alergând pe pistă de la linia de start, în timpul cursei de încălzire.

A luat parte şi la meciuri de polo, înotând cot la cot cu ceilalţi jucători.

Fan dedicat Barcelonei, tânărul s-a dus să îşi susţină echipa şi la basket şi a năvălit pe terenul de joc la meciul dintre Memphis Grizzlies şi FC Barcelona Basquet.

În 2007 a deranjat şi jucătorii de rugby ai echipelor Angliei şi Africii de Sud care încercau să câştige finala Cupei Mondiale la Rugby.

Unul dintre cele mai amuzante incidente a fost cel cu Roger Federer, când Jimmy a vrut să îi pună pe cap una dintre căciulile sale. Nu a reuşit, însă, autorităţile l-au trimis în arest pentru 12 luni.

http://www.youtube.com/watch?v=ORA2TX3fF90

După stadion, pistă, sală de basket… urma scena

Probabil doritor să ajungă pe micile ecrane din nou, Jimmy a căutat îndelung şi a găsit ocazia perfectă: Eurovisionul. Anul acesta, în timpul concursului, fanaticul s-a alăturat dansatorilor lui Daniel Diges, reprezentantul Spaniei în competiţie. Nu a reuşit decât să ajungă la cea mai apropiată secţie de poliţie.

.

Dacă doriţi să vă familiarizaţi şi mai mult cu evenimentele marca Jimmy Jump, va ajută chiar el pe site-ul său . Ultima postare este, evident, despre cea mai recentă ispravă şi poartă titlul “Jimmy Jump, Campionul lumii!”

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare