; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Autobuzul magic_In adancul oceanului   coperta

A apărut a treia carte din seria „Autobuzul magic”, „Autobuzul magic. În adâncul oceanului”

20 April 2017

Editura Cartea Copiilor a lansat „Autobuzul magic. În adâncul oceanului', de Joanna Cole, cu ilustraţii de Bruce Degen. Aceasta este a treia carte tradusă de Cartea Copiilor din seria „Autobuzul magic' (The Magic School Bus).

Elevii din clasa domnișoarei Frizzle, o învățătoare pasionată de știință și cu foarte mult entuziasm, au parte de fiecare dată de câte o aventură fantastică, datorită unui autobuz școlar neobișnuit: se poate mări sau micșora și se poate transforma în moduri neașteptate. Domnișoara Frizzle nu putea să ocolească un asemenea teritoriu fascinant cum este lumea adâncurilor, aşa îi invită pe norocoșii săi elevi într-o nouă expediţie.

Autobuzului magic se transformă în submarin, iar copiii se aventurează în ocean, pentru a-l studia de la suprafaţă şi până în adâncime, descoperindu-i flora şi fauna. Crabi, stele de mare, corali, caracatițe, delfini, rechini, balene – formele de viață sunt nenumărate și diversitatea lor întrece orice imaginație.

„Autobuzul magic. În adâncul oceanului' completează seria în limba română iniţiată în 2016 de Cartea Copiilor prin lansarea cărţii „Autobuzul magic. Să explorăm simțurile' şi continuată la începutul acestui an de „Autobuzul magic. În stupul de albine'. În cursul acestui an, va intra în lucru şi „Autobuzul magic. În interiorul corpului uman'.

Scriitoarea Joanna Cole s-a născut în New Jersey (SUA) și a îndrăgit știința încă de când era la școală, unde a avut o profesoară pasionată care i-a servit drept model pentru domnișoara Frizzle. A scris peste 250 de cărți pentru copii, însă cea mai populară s-a dovedit a fi seria „Autobuzul magic' (The Magic School Bus). Cărțile acestei serii au fost traduse în mai multe limbi și vândute în milioane de exemplare în toată lumea. Ilustratorul acestor titluri, Bruce Degen, s-a născut în Brooklyn și a îndrăgit arta încă din copilărie. A colaborat la crearea a peste 40 de cărți, mărturisind că a ales ilustrația pentru copii pentru că aceasta poate aduce zâmbetul pe chipul privitorului.

Cartea „Autobuzul magic. În adâncul oceanului' este recomandată copiilor între 6 și 12 ani și este disponibilă pe site-ul editurii.

Serialul de desene animate „Autobuzul magic' a fost difuzat și la noi, de Minimax:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare