Homepage  / Cinema

„65”: Data de lansare, distribuția, trailerul și tot ce știm despre filmul cu dinozauri al lui Adam Driver

„65”: Data de lansare, distribuția, trailerul și tot ce știm despre filmul cu dinozauri al lui Adam Driver

de Andreea Hentea,

Disponibilă pe ecrane din 17 martie, drama SF „65” ne prezintă destinul astronautului Mills (Adam Driver), aruncat de nava sa spațială cu 65 de milioane de ani în urmă, pe Pământul populat de dinozauri. Comandant al unei misiuni eșuate, acesta trebuie să supraviețuiască într-un teritoriu de coșmar împreună cu o adolescentă, înarmat doar cu o pușcă și cu inteligența sa.

Trimis într-o misiune de explorare spațială, Mills (Adam Driver) aterizează forțat pe o planetă misterioasă, cu atmosferă respirabilă, ape, munți și păduri. Mills o recuperează pe adolescenta Koa (Ariana Greenblatt), singura supraviețuitoare a misiunii în afară de el, după care încearcă să reziste în acest mediu necunoscut. În curând, din pădure apar creaturi preistorice, iar Mills descoperă că, de fapt, sunt blocați pe Pământ… acum 65 de milioane de ani. El și Koa trebuie să-și croiască drum prin acest tărâm amenințător.

Adam Driver, deja instruit pentru rol

Filmul este scris și regizat de Scott Beck și de Bryan Woods, care au scris, împreună cu John Krasinski, scenariul remarcabilului „Fără zgomot” / „A Quiet Place” (2018). În perioada în care a apărut acesta, ei lucrau deja la povestea din „65”, „pe care o aveau în cap de ani și ani”, după cum a povestit Scott Beck. Bryan Woods a spus că Adam Driver este protagonistul la care visa, fiind cucerit de talentul său încă de la serialul „Fetele”, difuzat de HBO.

Scott Beck l-a apreciat și el, spunând: „De la «Războiul Stelelor» la filmele lui Jim Jarmusch, Adam adăugă fiecărui rol multiple straturi. Este pasionant să observi cum camera le poate capta pe toate”, a spus el. „65” a fost filmat în pădurea Kisatchie din Louisiana. Adam Driver, care trebuie să tragă cu arma în majoritatea scenelor din film, și-a folosit pentru întâia oară, pe platouri, experiența căpătată ca pușcaș marin, înainte de a se dedica actoriei.

El a terminat de curând filmările la pelicula biografică „Ferrari”, în regia lui Michael Mann, în care joacă rolul titular și îi are drept colegi de platou pe Shailene Woodley, Penélope Cruz, Sarah Gadon, Jack OʼConnell și Patrick Dempsey. În prezent, Adam Driver filmează cu Francis Ford Coppola la „Megalopolis”, alături de Dustin Hoffman, Forest Whitaker, Jon Voight și Laurence Fishburne.

Intrarea în atmosferă

Adam Driver a semnat încă din septembrie 2020 contractul pentru „65”, entuziasmat de această aventură în care se întâlnesc preistoria și elementele SF. Actorul a declarat că a sperat de la bun început ca „povestea să le fie accesibilă tuturor spectatorilor, dar în același timp să nu le jignească inteligența”. El a fost atras de dinamica personajului său și de faptul că scenariul nu abuzează de efecte speciale computerizate, ci folosește multe tehnici tradiționale și decoruri concrete, precum nava spațială avariată, care are propria structură, cu uși și tablou de bord, nu este lucrată pe computer.

Două luni mai târziu, Ariana Greenblatt (care avea atunci 13 ani și pe care o vom vedea la vară în așteptatul „Barbie”) s-a alăturat distribuției, iar la scurt timp li s-a alăturat și Chloe Coleman (care avea atunci 12 ani), care o joacă aici pe misterioasa Nevine. Foarte tânăra actriță are deja un palmares impresionant.

După ce ne-a cucerit, alături de Dave Bautista, în „Profuʼ de spionaj” (la care filmează deja continuarea), am văzut-o în celebrul „Avatar: Calea apei”, în rolul tinerei Loʼak. Ea va reveni pe ecrane la sfârșitul lunii martie, în aventura „Dungeons & Dragons: Frăția hoților”.

O: 65, SUA, 2023 R: Scott Beck, Bryan Woods D: Adam Driver, Chloe Coleman, Ariana Greenblatt, Nika Williams.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton