; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Yoga Poses To Get Started

5 sugestii pentru o sănătate mai bună

09 January 2019

Începutul anului poate fi un nou început și în viețile noastre! Fie că sunt dorințe ori obiective, toți ne propunem să ne depășim propriile limite. Iată câteva sugestii pentru ca anul acesta să fie unul mai bun pentru dumneavoastră, în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea personală.

 

Veșnic tânăr

O veche zicală spune că vârsta nu este altceva decât un număr. Mențineți-vă mintea pozitivă, plină de lucruri frumoase. Trăiți simplu, cu obiective realizabile și realiste, bazate pe niște principii solide. Nu renunțați la hobby-urile dvs. și nu vă stresați inutil. În ciuda urmelor fizice care pot apărea o dată cu vârsta, există o mulțime de motive pentru a îmbrățișa a cincea (și a șasea și a șaptea …) decadă a vieții – și aveți tot dreptul să o iubiți la fel de mult ca și în ultimele decenii!

Să mâncăm sănătos!

Probabil e primul nostru obiectiv la început din an, însă schimbarea nu trebuie făcută brusc! În locul dietelor este recomandat să vă schimbați treptat stilul de viață. Faceți schimbări treptate în meniul tău zilnic. Dacă încercați să vă schimbați regimul alimentar peste noapte, nu veți reuși. De aceea, este important să faceți pași mici: adaugați o salată meniului zilnic (alcătuită din legume cât mai variate) sau înlocuiți untul cu ulei de măsline atunci când gătiți. Micile schimbări vor deveni un obicei sanătos cu timpul. De asemenea, încearcați să nu vă gândeți la alimentele rele ca la alimente de care nu mai aveți voie să vă atingeți. Sfatul este să reduci porția și să consumi cât mai rar astfel de alimente, scrie „Prevention'.

În căutarea fericirii

Fericirea este o stare de spirit. Cu cât sunteți mai dependenți de factorii exteriori pentru a fi fericiți, cu atât veți fi mai dezamăgiți, pentru că fericirea vine din interiorul nostru. Puteți să vă antrenați creierul pentru a fi mai optimist fiind recunoscător este o modalitate foarte bună de a începe. Râdeți destul? Râzând mai mult în fiecare zi, puteți reduce stresul și stimula imunitatea. Renunțați la gândurile negative și experimentați beneficiile de sănătate mintală ale iertării.

Preveniți bolile

Paza bună trece primejdia rea!  Puteți începe prin a lua măsuri preventive împotriva bolilor de inimă și cancer. Scăderea tensiunii arteriale, petrecerea timpului în aer liber pot reduce riscul bolilor cardiace, în timp consumul moderat de carne și un somn regulat sunt două modalități de a ajuta la prevenirea cancerului.

 

Mai multă mișcare

O viață activă înseamnă mai mult decât o oră de sală pe săptămână sau puțină țopăială în fața televizorului, imitând mișcările de aerobic. Fiți creativ și găsiți metode de a include mișcarea în aproape toate activitățile zilnice: mergiți pe jos cat mai mult posibil, urcați pe scări în loc să luați liftul, de fiecare dată când trebuie să mergeți pe jos undeva, alegeți cel mai lung drum, Puțină mișcare în plus vă va ajuta să vă păstrați sănătatea și să vă mențineți greutatea.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare