; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

5 secrete din culisele filmului „J. Edgar”

16 January 2012

Filmul biografic „J. Edgar', regizat de Clint Eastwood, spune povestea vieţii publice şi private a secretosului director al FBI, care a condus instituţia din 1924 până la moartea lui, în 1972.  Mai jos, aflaţi cinci detalii de culise legate de producţie.

Pelicula „J. Edgar' a fost realizată cu un buget minimal, dar cu multă pasiune, atât din partea scenaristului (Dustin Lance Black), cât şi a regizorului (Clint Eastwood) şi protagonistului (Leonardo DiCaprio).

 

Mai multe detalii de culise aflaţi în cele ce urmează.

dustin-lance-black-2

Picture 1 of 5

SCENARIUL. Scenaristul Dustin Lance Black e şi autorul peliculei „Milk – Preţul curajului” (pentru care a câştigat un Oscar), tot o poveste despre un homosexual implicat în politică – dar unul care şi-a făcut publică orientarea şi a fost ucis din această cauză. Black a acceptat să scrie povestea în toamna lui 2008, când „Milk” nu apăruse încă.
S-a documentat vorbind cu cât mai mulţi dintre bărbaţii apropiaţi de Hoover (femeile din viaţa lui muriseră de mult), citind zeci de cărţi despre acesta şi observând cu uimire cât de diferite erau impresiile pe care acesta le-a lăsat celor din jur. FBI-ul l-a ajutat cu sfaturi de la un istoric (de la care a aflat, de exemplu, că primul laborator al FBI-ului a fost în fumoarul clădirii). S-a apucat de scris în octombrie 2009, după o documentare intensă, şi a terminat în decembrie, lucrând 16 ore pe zi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare