; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Arma mortala_tb730

5 lucruri de ştiut despre serialul „Armă mortală” de la Digi Film

01 November 2016
Clayne Crawford și Damon Wayans (Lethal Weapon, 2016)

Clayne Crawford și Damon Wayans (Lethal Weapon, 2016)

Serialul „Armă mortală' rulează deja pe Digi Film, transferând – în 2016 – povestea optzecist nouăzecistă a detectivilor Martin Riggs şi Roger Murtaugh. Intraţi în culisele ei în cele ce urmează!

1. Serialul american care a început pe Digi Film pe 23 septembrie (iar la americani cu două zile înainte) este inspirat de seria omonimă de 4 filme despre poliţiştii Roger Murtaugh (Danny Glover) şi Martin Riggs (Mel Gibson), semnată de regizorul Richard Donner.

 Mel Gibson și Danny Glover (Lethal Weapon, 1987)

Mel Gibson și Danny Glover (Lethal Weapon, 1987)

Cei doi şi-au făcut apariţia pe marele ecran pe 6 martie 1987, aducând la viaţă un scenariu care îmbina umorul cu acţiunea. Prima versiune a acestuia a fost scrisă în numai 6 săptămâni, iar scenaristul Shane Black a aruncat-o la gunoi, dar seria a totalizat încasări de aproape un miliard de dolari în întreaga lume. În serial, povestea e aceeaşi: văduvul Riggs (Clayne Crawford) se transferă din Texas şi ajunge să facă echipă cu veteranul membru al LAPD, Murtaugh (Damon Wayans, cel mai celebru frate Wayans).

 

2. Serialul „Armă mortală' urma să aibă, iniţial, doar 13 episoade, dar audienţele excelente de pe postul FOX i-au determinat pe şefi să comande un sezon mai lung, de 18 porţii. Producţia dramatică se plasează în America pe locul 2, pe postul amintit, în topul noilor seriale ale sezonului, după succesul „This Is Us'. Ceea ce indică şanse mari şi pentru un al doilea sezon.

 

3. Protagoniştilor Roger Murtaugh şi Martin Riggs li se alătură Dr. Maureen Cahill (Jordana Brewster, pe care o ştim din noul „Dallas' şi seria „Furios şi iute').

Jordana Brewster

Jordana Brewster

Aceasta este psiholog, negociator în situaţii de luare de ostatici şi un ajutor de nădejde pentru cei doi eroi: „Îmi place că trebuie să fie o femeie dură, pentru că e membră a LAPD, nu poate fi o garofiţă', a explicat actriţa pentru ibtimes.com.

 

4. Clayne Crawford (din „Rectify') a refuzat, prima dată, rolul poliţistului cu tendinţe suicidare Riggs.

„M-au sunat exact când mă pregăteam pentru filmările serialului Amazon al lui David E. Kelley („Goliath', cu William Hurt şi Billy Bob Thornton – n.r.). La început, personajul meu apărea în doar câteva episoade, dar apoi David m-a băgat în tot serialul. Cu 3 săptămâni înainte de filmări, m-au sunat şi am spus «Nu sunt interesat, nu vreau să fac nimic pentru FOX, nu vreau să apar în prime-time»', a povestit el pentru ign.com.

Clayne Crawford

Clayne Crawford

Crawford spune că, după ce a auzit că e vorba despre „Armă mortală', cu atât mai mult nu a vrut să audă de serial:

„E unul dintre cele mai bune scenarii scrise vreodată. Iar Mel Gibson şi-a însuşit rolul ăsta. Aşa că am refuzat. Şi am tot refuzat. Apoi Peter Roth de la Warner Brothers a vrut să iau avionul a doua zi dimineaţă şi să-i spun «Nu» în faţă. Aşa că am zis «Păi, ar trebui să citesc scenariul». L-am citit şi m-am îndrăgostit de el', continuă actorul. A renunţat la „Goliath', a acceptat într-o joi şi, după o săptămână, era la filmările pentru „Armă mortală'.

 

5. Concretizarea serialului tv a însemnat anularea pe termen nedefinit a celui de-al cincilea film al seriei de pe marele ecran. Ani de zile, s-a discutat despre „Armă mortală 5', iar în 2014 Chris Hemsworth urma să joace un rol principal, în timp ce Mel Gibson refuzase să-şi reia rolul (regizorul Richard Donner crede că a atârnat greu în decizia acestuia faptul că el nu urma să fie implicat în noul proiect).

Dacă ar fi să regizeze un al cincilea film, Donner l-ar face despre cum celor doi le e imposibil să iasă la pensie:

„Ar începe cu Riggs şi Murtaugh la ţară, într-o rulotă. Sunt într-o excursie şi se opresc să alimenteze, dar Roger uită să activeze frâna. Aşa că rulota trece printr-un sat, distruge tot şi cei doi dau de necaz', a povestit el în „Empire'.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Alte articole:

1. Digi Film aduce serialul „Armă mortală'

2. Serialul „Armă mortală' şi-a găsit protagoniştii!

3. Se filmează pilotul serialului „Armă mortală'

4. „Armă mortală' va sta la baza unui nou serial

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare