Homepage  / Filme Online

5 filme pe care să nu le ratezi pe platformele de streaming

5 filme pe care să nu le ratezi pe platformele de streaming

de Redactia Tvmania,

Toamna aduce o mulțime de titluri interesante nu doar pe marile ecrane, dar și pe platformele de streaming online. Dintre acestea, am ales cinci pelicule de facturi diferite, pentru gusturi diferite, potrivite pentru cei care nu vor să iasă din sufrageria personală pentru un film bun.

Dungeons & Dragons: Frăția hoților

Plasat în universul celebrului joc „Dungeons & Dragons”, foarte popular peste Ocean, filmul a fost lansat în primăvară pe marile ecrane și ajunge acum pentru prima oară pe o platformă de streaming, la SkyShowtime. Suntem într-o lume medievală alternativă, unde magia, dragonii și armele fermecate sunt lucruri obișnuite. Prin forța împrejurărilot, un hoț simpatic (Chris Pine) ajunge să facă echipă cu niște aventurieri (Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page ș.a.) și împreună vor să fure o relicvă importantă, însă au de înfruntat tot felul de pericole.

Deși a fost unul dintre cele mai așteptate titluri ale anului, „Dungeons & Dragons: Frăția hoților” nu s-a ridicat, totuși, la nivelul așteptărilor. În ciuda cronicilor pozitive – „este o comedie molipsitoare, cu un solid mesaj emoțional” (Rotten Tomatoes), filmul nu a avut încasările preconizate. În aceste condiții, sunt slabe speranțe să se mai facă o continuare, dar la Paramount este în pregătire un serial plasat în același univers.

DISPONIBIL LA SKYSHOWTIME

Totally Killer

Dacă e octombrie, e Halloween, iar americanii, care adoră sărbătoarea, se întrec să lanseze în această perioadă filme horror. Acesta, „Totally Killer”, care vine din 6 octombrie la Prime Video, se află la intersecția a trei genuri: horror, comedie și SF. Jamie (Kiernan Shipka, o știm din „Sabrina: Între lumină și întuneric”, de la Netflix), o adolescentă isteață, ignoră avertismentele mamei sale (Julie Bowen), iese în oraș în seara de Halloween și se trezește atacată de un criminal mascat. Încercând să scape de el, fata călătorește înapoi în timp, tocmai în 1987, când o serie de crime zguduie comunitatea, și face echipă chiar cu mama ei, pe atunci adolescentă, pentru a opri ucigașul.

DIN 6 OCTOMBRIE LA PRIME VIDEO

Minunata povestire a lui Henry Sugar

Una dintre lansările de marcă de la Netflix, din această toamnă, „Minunata povestire a lui Henry Sugar” este un film de artă, de doar 37 de minute, scris, regizat și produs de celebrul Wes Anderson („Hotel Grand Budapest”, „The French Dispatch”, „Un tren numit Darjeeling”) după o povestire a scriitorului Roald Dahl. Henry Sugar (Benedict Cumberbatch), personajul principal, află de existența unui guru care vede fără ajutorul ochilor și își propune să învețe și el „trucul” pentru a putea trișa în voie la jocurile de noroc. Lansată în premieră la Festivalul de Film de la Veneția, pelicula – cu o distribuție excelentă – a fost bine primită de critici. „Este cel mai inventiv film al lui Anderson la nivel vizual”, s-au entuziasmat cei de la IndieWire.

DISPONIBIL LA NETFLIX

Zile fierbinți

Acest film turcesc a fost prezentat în selecția oficială a Festivalului de la Cannes anul trecut, dar a făcut impresie bună și pe la alte competiții de gen, fiind lăudat în Variety pentru „scenariul concis și imaginea superbă”. Scris și regizat de Emin Alper, „Zile fierbinți” – în original „Burning Days”/”Kurak Günler” – urmărește drama lui Emre (Selahattin Paşali), un procuror tânăr, idealist, abia numit într-un orășel de provincie din Turcia. După un început fără probleme și în ciuda eforturilor sale, Emre se vede prins curând în intrigile și scandalurile politice de la nivel local, iar bârfele ajung să-l afecteze emoțional. Pe actorul principal, Selahattin Paşali, îl știm din serialele „Pera Palace, miezul nopții” (Netflix) și „Alegerea”, iar pe Selin Yeninci am văzut-o în „Mă numesc Züleyha”.

DISPONIBIL LA HBO MAX

Dragoste uitată

Vă mai amintiți filmul (sau romanul) „Vraciul”? Acest film de epocă polonez ecranizează cartea lui Tadeusz Dolega-Mostowicz. Foarte îndrăgit de polonezi, romanul a mai fost ecranizat în 1982, filmul de atunci fiind prezentat și la TVR, acum mulți ani. Suntem la începutul secolului XX, iar celebrul chirurg Rafał Wilczur (Leszek Lichota) este devastat să afle că a fost părăsit de soție, care a luat-o cu ea și pe fetița lor. Wilczur iese în oraș și se îmbată criță, fiind apoi atacat, jefuit și bătut cu bestialitate. În urma loviturilor primite, își pierde de tot memoria, nu mai știe cine e și începe să muncească pe unde apucă, ca să se întrețină. Timp de două decenii, eroul nostru rătăcește prin sate și își face o reputație de vraci, pentru că știe să vindece oamenii. Apoi, soarta îi surâde din nou.

DISPONIBIL LA NETFLIX

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton