; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

5 filme de Sărbători atipice

27 December 2011

În fiecare an, posturile noastre de televiziune ne oferă filme ca „Singur acasă', „Miracolul de pe strada 34' şi „Jack Frost'.

Dar, cinematografic vorbind, Crăciunul nu înseamnă numai cadouri sub bradul împodobit, un Moş în roşu bine-dispus, reni zburători şi fericire în familie. Aşa că mai jos am adunat cinci exemple de pelicule de Crăciun care nu vor deloc să te binedispună.

rare-exports

Picture 1 of 5

„POVESTEA DE CRĂCIUN”/„RARE EXPORTS” (2010).
Pelicula finlandeză pleacă de la povestea spusă în scurtmetrajul „Rare Exports Inc.” (2003) al fraţilor Jalmari şi Juuso Helander. Jalmari dezvoltă excelent ideea în producţia plasată în Laponia, în zona munţillor Korvatunturi, într-o localitate unde săpăturile ce descoperă un fost cimitir dau peste cap Crăciunul.
Un grup de crescători de reni asistă la decimarea turmelor lor, iar când din oraş încep să dispară copiii şi aparatele electrocasnice, micul Piiparinen (Rauno Juvonen) îşi dă seama cine sunt viovaţii: un grup de Moş Crăciuni încă nedomesticiţi! Mitologia excelentului scenariu susţine că moşnegii care aleargă goi prin pădurile lapone şi mănâncă copii trebuie dresaţi bine înainte de a fi eliberaţi în lume şi a da cadouri micuţilor.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare