; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: 5 detalii de culise despre „Calul de luptă”

06 February 2012

Cu şase nominalizări la Oscar (la categorii tehnice şi pentru cel mai bun film), „Calul de luptă' – prima peliculă a lui Steven Spielberg plasată în Primul Război Mondial – spune o poveste despre prietenia dintre un băiat (Jeremy Irvine) şi calul lui, Joey.

În „Calul de luptă', Albert Narracott (Jeremy Irvine, aflat la primul lui rol pe marele ecran) are un singur prieten, calul Joey, pe care i-l răpeşte războiul şi nevoia de bani a familiei lui, a cărei fermă e în pericol.

În cele ce urmează, vedeţi ce se ascunde în spatele poveştii din film.

michael-morpurgo

Picture 1 of 5

POVESTE PENTRU COPII. Scenariul este bazat pe cartea pentru copii cu acelaşi titlu, publicată în 1982 de britanicul Michael Morpurgo (foto). Acesta a fost inspirat să scrie povestea după ce a cunoscut câţiva veterani din Primul Război Mondial, care i-au povestit ce relaţie apropiată aveau cu caii lor, pe front, şi după ce a văzut un băieţel care nu comunica cu nimeni din jur povestind unei iepe tot ce făcuse în acea zi, iar calul îl asculta atent.
În timpul documentării pentru carte, Morpurgo a descoperit că doar 62.000 de cai s-au întors în Marea Britanie după Primul Război Mondial, din totalul de 1 milion trimişi pe câmpurile de luptă. Aflând rolul jucat de armăsari în război, scriitorul a concluzionat că 10 milioane de cai din toate taberele au murit pe front în acei ani. Cartea a fost pusă în scenă, cu mare succes, la Londra, iar după ce a văzut piesa de teatru (unde calul era înlocuit cu păpuşi mecanice iscusit realizate), alături de producătoarea Kathleen Kennedy, Steven Spielberg s-a decis să ecranizeze povestea.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare