Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

5 cărţi de self-help pe care trebuie să le ai în bibliotecă

de Redactia Tvmania

Cărţile de self-help sau de dezvoltare personală sunt mai cumpărate că niciodată. Din ce în ce mai multe persoane îşi doresc să investească timp şi energie în propria dezvoltare, fie că e vorba de autocunoaştere, fie că e vorba de a deprinde anumite abilităţi sau învăţături. Astfel, cărţile de self-help devin un adevărat sprijin în călătoriile de dezvoltare personală, fiind extrem de accesibile.

Dacă îţi doreşti să ai câteva astfel de titluri în biblioteca ta, iată 5 cărţi must-have din această sferă:

“Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle

Una dintre cele mai celebre cărţi de dezvoltare personală, “Puterea prezentului” te poartă într-o călătorie fascinantă, în care ai ocazia să înveţi cum poţi să trăieşti cu sens, aici şi acum. Foarte multe dintre grijile noastre vin dintr-o teamă constantă legată de viitor sau regrete ori ruminaţii legate de trecut. Ei bine, “Puterea prezentului” oferă ancore puternice pentru a trăi fiecare moment la timpul lui.

“Uita de griji, începe să trăieşti” de Dale Carnegie

Dale Carnegie este unul dintre cei mai faimoşi autori de cărţi din categoria self-help. Un orator şi un profesor desăvârşit, Dale Carnegie a fost printre primii autori de cărţi de dezvoltare personală din lume. 

“Uita de griji, începe să trăieşti” te poate ajuta să (re)aduci speranţa în viaţa ta şi să faci schimbări pozitive în ceea ce priveşte stilul de viaţă.

“Corpul nu uita” de Bressel van der Kolk

O carte despre traume şi impactul lor, “Corpul nu uita” de Bressel van der Kolk merită cel puţin o lectură. Lucrarea aduce perspective noi în ceea ce priveşte traumele, felul în care corpul uman le percepe şi promovarea vindecării. Bressel van der Kolk este un medic psihiatru şi cercetător olandez, care a dedicat mai bine de 50 de ani studiului stresului post-traumatic.

“Omul în căutarea sensului vieţii” de Viktor E. Frankl

Viktor E. Frankl a fost un neuropsihiatru prolific şi a pus bazele unor concepte revoluţionare în psihoterapie şi psihologie, însă “Omul în căutarea sensului vieţii” are la bază o altă poveste. Cartea evoca momentele de groază trăite de Frankl în timpul detenţiei la Auschwitz, alături de perspectivele autorului asupra sensului vieţii şi depăşirii traumelor.

“Omul în căutarea sensului vieţii” merită un loc în orice bibliotecă, atât prin prisma poveştii deosebite, cât şi a învăţăturilor oferite, ce rămân de actualitate şi astăzi.

“Atomic Habits” de James Clear

Dacă îţi doreşti să deprinzi mai uşor obiceiuri bune şi să reuşeşti să scapi de cele nocive, atunci trebuie să dai o şansă cărţii “Atomic Habits” de James Clear. Cartea oferă soluţii punctuale şi uşor de pus în practică pentru a începe să faci schimbări pozitive în viaţa ta de zi cu zi. Aceasta se adresează tuturor celor ce îşi doresc să deprindă obiceiuri mai bune, fără depună eforturi colosale.

Tips & tricks ca să citeşti cu spor

Ca să te bucuri cu adevărat de lectură, fie că e vorba de cărţi de self-help, fie că e vorba de beletristica, iată ce soluţii poţi pune în aplicare:

Inspiră-te din lista de mai sus şi include în biblioteca ta câteva cărţi de self-help care cu siguranţă îţi vor schimba perspectiva.

 
Urmărește-ne pe Google News
 
 
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te