; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

4 cărţi ce pot fi următoarele „Jocurile foamei”

28 March 2012

Poveştile literare pentru adolescenţi constituie o pepinieră de idei pentru Hollywood, după succesul imens al francizei „Amurg'. Ecranizarea cărţilor cu vampiri ale lui Stephenie Meyer au fost urmate de „Jocurile foamei' (de Suzanne Collins), iar Cetatea Filmului american mai pregăteşte patru poveşti pentru tinerii dispuşi să plătească bani buni la cinema.

Prima parte a seriei „Jocurile foamei' a avut încasări de peste 214 milioane de dolari în întreaga lume (în SUA a trâns 155 de milioane, a treia cea mai mare sumă din istorie pentru lansarea unui film, după ultima parte din „Harry Potter' şi „Cavalerul negru'). Aşa că nu e de mirare că studiourile se pregătesc deja de următoarele proiecte cinematografice care adaptează poveşti literare pentru tineri. Citiţi mai jos care sunt acestea.

the-scorpio-races

Picture 1 of 4

„SCORPIO RACES” (2011) de Maggie Stiefvater. Warner Bros. va realiza pelicula bazată pe cartea a cărei acţiune se petrece în insula Thisby. În fiecare lună noiembrie, tinerii de aici se întrec într-o cursă în care călăresc cai de mare sălbatici şi mortali, numiţi „capall uisce”. Doi orfani, Puck şi Sean, se întrec în cursa în urma căreia primesc bani şi faimă: Puck e prima fată intrată în concurs, Sean e campionul anului anterior, iar tinerii încep să se îndrăgostească. Acum se lucrează la scenariul semnat David Katzenberg şi Seth Grahame-Smith.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare