Homepage  / Articole

2011: Anul lui Natalie Portman

2011: Anul lui Natalie Portman

de Redactia Tvmania

Lunile care urmează se anunţă a fi unele fericite pentru actriţa Natalie Portman. Este nominalizată la Globurile de Aur, logodită, însărcinată şi urmează să-şi lanseze încă patru filme şi, mai mult ca sigur, să fie nominalizată la Oscar.

.

Lumea a remarcat-o pe Natalie Portman (născută Natalie Hershlag) în 1994, în „Léon” (film care este difuzat pe micile ecrane pe 16 ianuarie, la Pro TV). Era o puştoaică înfiptă care i-a luat faţa protagonistului peliculei, Jean Reno, şi care s-a impus, de-a lungul anilor drept o actriţă talentată şi inteligentă, nu doar atrăgătoare.

Sfârşitul anului care abia s-a încheiat i-a adus lui Natalie maturizare pe toate planurile. La 29 de ani, actriţa este logodită cu iubitul ei, Benjamin Millepied (33 de ani), pe care l-a cunoscut în timpul filmărilor la „Lebăda neagră” (balerinul francez a fost coregraful actorilor la filmări şi care are chiar şi un rol micuţ în producţie).

Când cei doi şi-au început relaţia, s-a scris că Millepied şi-a părăsit iubita de atunci, dansatoarea Isabella Boylston, pentru Natalie. Acum, cuplul aşteaptă şi primul lor copil, iar Portman a spus, pentru „Entertainment Weekly”, că şi-a păstrat mereu viaţa privată pentru ea, „dar pot să spun că nu pot descrie fericirea pe care o simt şi sunt extrem de recunoscătoare pentru această experienţă”.

În plus, Natalie este favorita Globurilor de Aur la categoria „actriţă principală într-o dramă”, înaintea veteranelor Nicole Kidman şi Halle Berry. În film, Natalie este Nina, o balerină al cărei rol principal în „Lacul lebedelor” o transformă psihologic, distrugându-i viaţa mult prea focusată pe carieră. Pentru rolul pe care îl joacă excelent, actriţa (care a luat lecţii de dans în copilărie) s-a antrenat cu un an înainte, ajungând la opt ore pe zi, şi-a rupt o coastă şi şi-a extenuat picioarele.

.

Un an plin

Anul acesta, actriţa mai apare în câteva filme: „The Other Woman” (făcut în 2009, dar lansat abia în 2011 – în care e o tânără care îşi determină şeful să divorţeze şi să se însoare cu ea, dar apoi trăieşte o dramă când îi moare fetiţa abia născută), „Fără obligaţii” (care va fi lansat pe 11 februarie în România) – o comedie romantică tipică în care împarte aşternutul cu Ashton Kutcher, „Your Highness” (lansat pe 8 aprilie la noi) – o comedie care face praf legendele cu cavaleri şi „Thor ” (adus din 6 mai în România) – povestea cu accente de bandă desenată a zeului scandinav al tunetului.

În plus, se mai zvoneşte că va împărţi marele ecran cu Tom Hanks şi Halle Berry în „Cloud Atlas”, viitorul proiect al fraţilor Wachowski.

Cele mai cunoscute filme cu Natalie Portman

Léon” (1994). Pelicula lui Luc Besson a scos la iveală o viitoare actriţă talentată. La filmări, Natalie (aflată atunci la primul ei rol) avea numai 11 ani. Iniţial, regizorul francez nu i-a dat rolul, deoarece a considerat-o prea mică.

.

Star Wars”, episoadele I, II şi III (1999, 2002, 2005). În rolul reginei Padmé Amidala, actriţa s-a iubit pe ecran cu actorul Hayden Christensen şi a avut-o drept dublură pe ecran pe Keira Knightley (o necunoscută în 1999).

.

Ispita” (2005). Rolul independentei Alice din acest film dureros de bine povestit i-a adus actriţei primul Glob de Aur din carieră şi o primă nominalizare la Oscar şi BAFTA. În film, Natalie le-a dat replica actorilor Jude Law şi Clive Owen.

.

V de la Vendetta” (2005, foto) . Acţiunea are loc într-o Mare Britanie totalitară, în care un justiţiar mascat caută libertatea. Actriţa s-a pregătit pentru rol învăţând să vorbească cu accent britanic şi s-a ras în cap în timpul filmării unei scene din film.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton