Homepage  / Televiziune

3 serii documentare noi la TV. National Geographic lansează toamna aceasta noi serii captivante pentru toate gusturile

3 serii documentare noi la TV. National Geographic lansează toamna aceasta noi serii captivante pentru toate gusturile

de Andra Stana,

Toamna aceasta, National Geographic deschide porțile către lumi dispărute și fortărețe uitate, situri arheologice, comori pierdute și structuri inginerești care au sfidat timpul. Într-o serie de documentare captivante, telespectatorii vor avea oportunitatea să descopere culisele unor povești remarcabile ce au modelat civilizațiile așa cum le cunoaștem astăzi.

Cu un conținut captivant, aceste producții îi vor purta pe telespectatori într-o călătorie epică, de la luptele medievale pentru definirea granițelor Europei până la deșertul arzător al Egiptului antic.

  • Apărând Europa – o incursiune în strategii militare de-a lungul unui mileniu
    Premiera – Luni, 7 octombrie 2024 | Ora 21:00

De-a lungul istoriei, Europa a fost un teren al inovațiilor strategice. În noua serie documentară „Apărând Europa”, National Geographic invită publicul să exploreze fortărețe, castele și alte locuri care au protejat continentul în fața invaziilor. În acest documentar se vor dezvălui, episod cu episod, poveștile impresionante din spatele acestor structuri defensive și strategiile complexe ce au stat la baza supraviețuirii unor națiuni.

  • Inginerie Abandonată – Ruinele care vorbesc
    Premiera – Marți, 8 octombrie 2024 | Ora 20:00

În noul sezon din „Inginerie Abandonată”, publicul va afla cum tehnologia, ingineria și arhitectura de altădată au fost lăsate în ruine, dar continuă să ne uimească prin ingeniozitatea lor. Un refugiu montan din Coreea de Sud, în umbra unui conflict înghețat, o rețea de apărare în Spania, recent declasificat și un complex argentinian ce găzduiește oaspeți neașteptați, toate acestea având povești aparte. Fiecare ruină, de la locuri precum Oradour-sur-Glane, devastat de război, până la faruri pierdute sau complexele secrete ale mafiei italiene, este un portal către o istorie bogată și tulburătoare.

  • Comori pierdute ale Egiptului – Arheologia secolului XXI
    Premiera – Luni, 14 octombrie 2024 | Ora 20:00

În inima Egiptului antic, sub nisipurile fierbinți ale Văii Regilor, echipe internaționale de arheologi descoperă în continuare comori care schimbă complet înțelegerea noastră despre civilizațiile de odinioară. În noul sezon al seriei „Comori pierdute ale Egiptului”, pasionații de istorie și nu numai vor avea ocazia să fie martori la momente unice, însoțind arheologi care dezgroapă artefacte vechi de mii de ani și comori regale ascunse.

Acest documentar oferă acces exclusiv la unele dintre cele mai importante descoperiri din cariera arheologilor, inclusiv fragmente de papirus care dezvăluie metodele prin care faraonul Khufu și-a construit mărețul palat. Împreună cu experții, publicul va înțelege cum fiecare descoperire arheologică oferă o fereastră spre trecut, fie că este vorba despre reformele religioase ale lui Tutankhamon sau despre strălucirea tactică a lui Ramses al II-lea.

National Geographic oferă conținut unic unde știința, istoria și aventura se întâlnesc, într-un format captivant pentru toți cei care vor să învețe și să redescopere istoria.

Programul complet al premierelor:

  • Apărând Europa – Luni, 7 octombrie 2024, ora 21:00
  • Inginerie Abandonată – Marți, 8 octombrie 2024, ora 20:00
  • Comori pierdute ale Egiptului – Luni, 14 octombrie 2024, ora 20:00

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton