; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

2013, anul filmelor despre sclavie

28 March 2013

„Django dezlănţuit' şi „Lincoln' sunt doar primele poveşti despre sclavie pe care o vom vedea pe marile ecrane anul acesta şi anul viitor: Hollywood-ul este plin de proiecte similare.

Quentin Tarantino s-a apucat de scris „Django dezlănţuit' pentru că nu considera că există vreun film serios despre sclavia americană. Anul acesta, Cetatea Filmului vrea să-l dezmintă, cu şapte filme pe acest subiect (dintre care două sunt proiecte independente), toate urmând să fie lansate în timpul preşedinţiei primului şef de stat american de culoare, scrie thedailybeast.com.

Filmele cu pricina au subiecte variate, de la eliberarea din sclavie până la dragostea interrasială, şi puteţi citi mai multe despre ele în cele de urmează.

twelve-years-a-slave

Picture 1 of 7

„TWELVE YEARS A SLAVE” (2013). Pelicula produsă de Brad Pitt, care are şi un rol, îi mai are în distribuţie pe Chiwetel Ejiofor, Quvenzhané Wallis, Alfe Woodward, Benedict Cumberbatch şi Michael Fassbender.
Ejiofor e eroul aici, Solomon Northup, un bărbat din New York născut liber, care e vândut ca sclav în Sudul sclavagist american, la 1841. Inspiraţia pentru scenariu este realitatea: la 1853, Northup şi-a publicat autobiografia în care povestea cum a fost privat de libertate timp de 12 ani, pe plantaţiile din Louisiana. Filmul va fi regizat de britanicul Steve McQueen, care are strămoşi africani.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare