„Pur şi simplu le mulţumesc tuturor celor care ne văd, ne susţin şi ne sunt alături. Şi-i aşteptăm cu drag pe cei care ne vor descoperi de-acum încolo. Ne revedem pentru începutul noului sezon pe TVR 1, duminică, 6 octombrie, ora 23.00, la o discuţie cu una dintre cele mai cunoscute psihoterapeute din lume, Esther Perel. Vă mulţumim pentru încrederea pe care ne-aţi oferit-o până acum! Avem nevoie de ea şi de acum încolo”, se adresează Cătălin Ştefănescu telespectatorilor emisiunii Garantat 100% de la TVR 1, la începutul noului sezon.
„Şi vă promitem că rămânem o alternativă la multe dintre lucrurile care se întâmplă în jurul nostru. Vom continua să vorbim într-un ritm normal, într-o limbă română cât mai corectă, ne vom respecta invitaţii, dar nu vom ocoli nici o întrebare care poate lămuri ceva.
Vă vom propune şi de aici încolo subiecte şi invitaţi care lasă în urma lor gânduri asupra cărora merită să revenim, să medităm, sau să le preluăm şi să le continuăm în discuţiile cu prieteni şi cunoscuţi”, mai adaugă realizatorul şi prezentatorul întâlnirilor memorabile cu mari personalităţi ale României şi ale lumii.
Întrebat ce reprezintă Garantat 100% în peisajul media, Cătălin ne-a răspuns: „o emisiune de cultură vie, care vorbeşte şi despre literatură, dar şi despre igienă personală sau voluntariat, despre teatru, film, muzică, dar şi despre mediul înconjurător, etică, ştiinţă şi tehnologie. Pentru că toate astea înseamnă cultură.”
Şi invitaţii noului sezon Garantat 100% vor fi foarte diferiţi, pentru a acoperi cât mai multe domenii şi gusturi: „De la faimoasa psihoterapeută Esther Perel, pînă la Mihail Şîşkin, cel mai apreciat scriitor rus de la ora asta, de la colegii din TVR, Laurenţia Axente şi Dragoş Smărăndescu, autorii unei călătorii fascinante, cu un Van, în Iran şi în fostele republici sovietice din Asia Centrală, şi de la excelentul jurnalist Vlad Mixich, care vorbeşte despre frica de spital în România, şi despre problema culturală a felului în care vedem ideea de sănătate în societatea noastră, până la legendara Li Edelkoort, o specialistă apreciată la nivel mondial în modă, design şi tendinţe ale modului nostru de viaţă. Aş aminti însă şi o discuţie, care sper să fie de interes pentru cei care ne urmăresc, despre arhitectură şi felul în care înţelegem acest cuvânt în România de azi, cu Thomas Vonier, preşedintele Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor, şi cu Alexandru Găvozdea, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România. Deloc în ultimul rând, propunem şi o ediţie la care ţinem foarte tare, al cărei invitat este criticul de artă Pavel Şuşară, cel care încearcă să ni-l explice pe Constantin Brâncuşi, în aşa fel încât cu toţii să rămânem cu ceva limpede şi viu în minte, despre omul şi marele artist care a marcat istoria sculpturii contemporane” – Cătălin Ştefănescu.