; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„O lecţie de viaţă”, filmul care a făcut-o celebră pe Carey Mulligan

15 March 2010

O adolescentă învaţă în „O lecţie de viaţă' cât valorează un trai sofisticat şi cât de mult te pot dezamăgi adulţii din viaţa ta.

După acest film, Carey Mulligan a devenit un nume în cinematografie. Tânăra actriţă britanică (are 24 de ani) nu mai este numită „iubita lui Shia LaBoeuf', ci „noua Audrey Hepburn'. Şi asta pentru că susţine rolul principal feminin din peliculă cu graţie, credulitate şi suficientă naturaleţe pentru a câştiga un BAFTA şi nominalizări la Globul de Aur şi Oscar.

Povestea are loc în anii 60. Prinsă de ploaie pe drumul spre casă, liceanca Jenny Miller (Carey Mulligan) acceptă să fie dusă acasă de şarmantul David Goldman (Peter Sarsgaard). Jenny se lasă cucerită de noul ei prieten trecut de 30 de ani, care o invită la concerte, restaurante şi la Paris, fără a-i cere nimic în schimb. Părinţii ei sunt la fel de cuceriţi de politicosul David şi îşi încurajează fiica să renunţe la facultate pentru o posibilă nuntă cu acesta. Totul este prea frumos ca să fie adevărat, iar David îşi dezvăluie treptat defectele de caracter, trezirea la realitate maturizând-o pe Jenny şi arătându-i cum să înveţe din greşeli.

Citiţi materialul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare