; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

12 reguli_Hirez

„12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru” se lansează printr-o dezbatere la Cărturești Verona Café

07 June 2018

Marți, 12 iunie, la ora 18.30, la Cărturești Verona Café, se lansează „12 reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru', de Jordan B. Peterson, cea mai vândută carte a Editurii Trei din colecția de Psihologie, la Salonul Internațional de Carte „Bookfest'.

Lansarea este susținută de o dezbatere și de invitați speciali care vor vorbi la eveniment: Simona Radu, medic psihiatru, Mihai Dobrovolschi, realizator la Radio Guerrilla și Victor Popescu, redactor la Editura Trei.

Cei trei invitați vor discuta despre succesul „viral' și despre reacțiile contondente iscate de cartea fenomen, „12 Reguli de viață. Un antidot la haosul din jurul nostru', dar și despre psihologul canadian care a devenit în ultimii ani un veritabil fenomen mediatic: pe YouTube poate fi văzut în peste 200 de prelegeri și interviuri, care adună mai bine de 30 de milioane de vizualizări; iar pe Twitter și Facebook este urmărit de 300.000 de oameni.

Plin de umor și asociind în mod surprinzător adevăruri ale tradiției occidentale cu ultimele descoperiri din neuroștiințe, Peterson povestește în cele „12 Reguli de viață' despre homari și asertivitate, despre skateboarding și adevărații bărbați, despre Iadul ranchiunii și aroganței, dar și despre lumina pe care o poate aduce în viața noastră mângâierea unei pisici sau un moment de sinceritate față de sine, dar și față de apropiații noștri.

 

Plecând de la revelațiile marilor religii ale lumii, dar și de la capodoperele literare și filosofice (ale unor Goethe, Nietzsche sau Dostoievski), autorul ne îndeamnă să revenim la clasicele virtuți (disciplină, curaj, onestitate, prietenie etc.) și să ne asumăm răspunderea pentru existența noastră tragică, în care există totuși un sens ce așteaptă să fie căutat. Într-o lume în care structura familiei este în colaps, educația este adesea impregnată de ideologie, iar societatea politică a ajuns să fie periculos de polarizată, cele „12 Reguli de viață' oferă un antidot: redescoperirea vechilor adevăruri și valori, care ne pot ajuta, în plină epocă relativistă, să ducem o viață mai bună, mai luminoasă, mai chibzuită.

Jordan Peterson – Foto: Daniel Ehrenworth

JORDAN B. PETERSON, profesor canadian de psihologie, predă la Universitatea din Toronto, susținând totodată conferințe publice cu o audiență remarcabilă. Este apreciat nu doar pentru criticile sale cultural-politice – cum ar fi obiecțiile la adresa „corectitudinii politice' -, dar și pentru deschiderea sa către religie, filosofie, literatură și studii politice. În calitate de psiholog clinician, Peterson lucrează cu clienți afectați de depresie, anxietate sau schizofrenie, fiind și consilier al unor manageri de top din firme din domeniul juridic. A fost consultant la Secretariatul General al ONU și a mai predat la Harvard. A scris mai bine de o sută de articole științifice pe teme diverse (de la terapia dependențelor la psihologia personalității) și este autorul unui revoluționar tom dedicat psihologiei religiei, „Maps of Meaning: The Architecture of Belief' (1999), în curs de traducere la Editura Trei.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare