; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

11 detalii de culise despre „Hobbitul 1”

10 December 2012

Primul film al trilogiei lui Peter Jackson, „Hobbitul: O călătorie neaşteptată', intră în cinematografele autohtone pe 14 decembrie, ocazie tocmai bună pentru fanii lui J.R.R. Tolkien să aplaude îndelung.

Şi pentru noi să compilăm cele mai interesante detalii de culise despre munca titanică a echipei.

o-nastere-grea

Picture 1 of 11

O NAŞTERE GREA. Peter Jackson şi soţia lui, Fran Walsh, doreau din 1995 să facă „Hobbitul”, incluzându-l într-o trilogie, alături de „Stăpânul inelelor”. Abia în 2006 au primit unda verde, dar atunci Jackson avea pe rol un proces împotriva studioului New Line, care a produs „Stăpânul...”, iar şefii au pus stop proiectului „Hobbitul”, răzgândindu-se ulterior şi implicându-l pe neo-zeelandez în calitate de producător executiv.

În 2007, Jackson spunea că nu va fi şi regizor pentru că nu doreşte ca „Hobbitul” să fie comparat cu „Stăpânul inelelor”, tonul lor fiind foarte diferit. New Line s-a trezit apoi pe cap cu un proces din partea Tolkien Estate, care cerea mai mulţi bani pentru drepturile de ecranizare ale „Stăpânului...”, abia în 2009 rezolvându-se situaţia.

La acel moment, regizor era Guillermo del Toro şi acesta a lucrat intens la scenariu alături de Jackson, Walsh şi scenarista Philippa Boyens. Dar întârzierile legate de scenariu şi de problemele financiare ale studioului MGM (co-producător, alături de New Line şi WingNut Films) s-au prelungit atât de mult încât del Toro a demisionat în 2010. Jackson i-a luat locul şi a renunţat la mai toate planurile predecesorului său.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare