; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre „Eclipsa”

01 July 2010

„Saga Amurg: Eclipsa' îşi face intrarea în cinematografele româneşti pe 2 iulie. A treia parte a seriei cu vampiri va fi disponibilă în format IMAX şi aduce feţe noi. Filmul dispune de un buget ceva mai generos decât „Amurg' (2008) şi „Saga Amurg: Lună Nouă' (2009), iar coloana sonoră a fost compusă de Howard Shore.

Bella (Kristen Stewart), Edward (Robert Pattinson) şi Jacob (Taylor Lautner) formează un triunghi amoros în „Saga Amurg: Eclipsa'.

1. Pelicula este lansată în 4.416 de cinematografe, un nou record în lumea filmului, care a fost deţinut în perioada noiembrie 2009 – iunie 2010 de predecesorul său, „Saga Amurg: Lună Nouă' (4.124 de cinematografe.)

2. Este mai întunecat decât celelalte două filme ale seriei, ceea ce se poate vedea şi din posterul oficial de promovare. „Saga Amurg: Eclipsa' este regizată de David Slade, britanicul care a realizat horrorul „30 Days of Night' (2007).

3. Cinematografele care dispun de tehnologia IMAX au vrut să profite de pe urma succesului „Eclipsei', aşa că filmul va rula şi în acest format. Următorul film al seriei va fi disponibil în format 3D.

4. A avut un buget de 60 de milioane de dolari, mai mare decât în cazul „Amurg' (37 de milioane de dolari) şi „Saga Amurg: Lună Nouă' (50 de milioane de dolari).

5. Va avea mai multe scene de luptă în defavoarea celor de dragoste. „Suntem în război, aşa că interacţionez cu mai multe personaje, nu doar cu Bella', explica Robert Pattinson într-un interviu.

6. Apar feţe noi. Rachelle Lefevre a fost înlocuită cu Bryce Dallas Howard în rolul vampirului Victoria. Deşi reprezentanţii Summit Entertainment au încercat să nu facă mare vâlvă în jurul schimbării şi au dat vina pe nepotrivirea orarelor de lucru, actriţa de 31 de ani s-a declarat „uluită' şi „întristată' de decizia lor. La categoria nou-veniţi se încadrează şi Jodelle Ferland, interpreta vampirului Bree Tanner, Xavier Samuel (Riley), Jack Huston (Royce King II), Catalina Sandino Moreno (Maria), Julia Jones (Leah Clearwater) şi Boo Boo Stewart (Seth Clearwater).

7. Vârcolacii dau pe dinafară de sex-appeal. Cel mai important reprezentant al oamenilor-lupi, Jacob Black, este interpretat de Taylor Lautner. Actorul de 18 ani mărturisea că a ajuns să fie stânjenit de muşchii săi , care, în schimb, îl intimidează pe Robert Pattinson.

8. Unul dintre atuurile filmului este coloana sonoră compusă de Howard Shore, care şi-a lăsat amprenta muzicală asupra seriei „Stăpânul inelelor'. Piesa principală se numeşte „Neutron Star Collision (Love Is Forever)' şi este interpretată de trupa engleză Muse.

9. Filmările au fost realizate în perioada 17 august – 29 octombrie 2009, în Vancouver, Canada. Câţiva membri ai echipei s-au întâlnit, în aprilie 2010, pentru a refilma câteva scene.

10. La începutul acestui an, o variantă iniţială a scenariului a scăpat pe internet. Manuscrisul virtual pare să-i fi aparţinut actorului Jackson Rathbone, interpretul lui Jasper Hale, din moment ce numele său era inscripţionat în dreptul fiecărei pagini.

.

Urmăriţi trailerul „Saga Amurg: Eclipsa':

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare