Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

10 filme celebre acuzate de plagiat

27 August 2012

În Cetatea Filmului american, producţiile originale de calitate apar rar şi când o fac creează valuri uriaşe, fiind apreciate de critici şi fani. Dar multe dintre aceste filme de renume la Hollywood pornesc, culmea, tot de la idei utilizate deja (majoritatea neaccesibile publicului larg).

Totalfilm.com le-a reunit într-un clasament, în care se regăsesc titluri ca „Matrix' (foto), „Începutul', „Cubul' şi câteva animaţii excelente de la Pixar.

deasupra-tuturor

Picture 2 of 10

„DEASUPRA TUTUROR” (2009). Compania Pixar este apreciată mereu pentru ideile animaţiilor pe care le creează cu atâta migală, iar acest film a fost aplaudat nu doar pentru începutul extrem de emoţionant (şi original), ci şi pentru intrigă: un bătrânel care fuge în lume cu întreaga casă, legată de un mănunchi uriaş de baloane. Dar ideea nu e deloc originală, fiind furată din scurtmetrajul franţuzesc „Above Then Beyond” (început de câţiva studenţi ai Ecole Supérieure de Réalisation Audiovisuelle în 2005 şi terminat în 2006). În „Above Then Beyond”, o bătrânică face fix acelaşi lucru ca moşul din filmul Pixar.

Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare