; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Copyright Mihai Stetcu_Antena 1__HELL

1 milion de euro pentru ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”

25 September 2014

Copyright Mihai Stetcu_Antena 1__HELL'S Kitchen_20140827_0748Luni, 22 septembrie, la Antena 1 a debutat noul show Hells Kitchen – Iadul bucătarilor'. Ce s-a văzut pe sticlă are în spate o adevărată armată de oameni și o desfășurare de forțe pe măsură.

Platoul de la 'Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor' a fost construit în 30 de zile, 60 de persoane muncind la ridicarea acestuia. Tot decorul are 1500 m2 și este format din restaurant, cele două bucătării și spațiul unde stau concurenții (un living, 4 dormitoare și o terasă cu jacuzzi). Restaurantul are aproximativ 550 m2 și o capacitate de 100 de persoane. Concurenții locuiesc lângă restaurant și bucătării, au la dispoziție un living comun, o terasă și 4 dormitoare, câte două pentru fiecare echipă.

Frontul de luptă

Bucătăriile sunt două, câte una pentru fiecare echipă. Fiecare conține câte un bloc termic cu câte 16 focuri, 2 grill-uri, 2 plite electrice, câte un cuptor cu convecție (6 tăvi) și un cuptor de pizza. Mai sunt disponibile: feliatoare, malaxoare și blendere. Toate echipamentele sunt profesionale. În bucătării, se procesează materii prime autohtone, dar și exotice: cotlete de miel din Noua Zeelandă, mușchi de vită Black Angus, pești și fructe de mare mediteraneene, produse asiatice și orientale. Pregătirea meniurilor se face în linii de gătit de inox și cupru, iar servirea, în porțelan englezesc. În fiecare zi, aprovizionarea aduce 2-3 m2 de produse, 150 de sticle de apă și 40 de sticle vin. Cantitățile sunt pentru 100 de clienți pe zi.

Supraveghere de 1 milion de euro

55-60 de camere, dintre care 44 sunt camere robotice cu remote control, și 25 de operatori sunt tot timpul cu 'ochii' pe concurenți. 'Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor' se filmează și monitorizează 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Investiția făcută în echipamentul audio-video în sistemul de monitorizare și înregistrare este de aproximativ 1 milion de euro.

Întreaga echipă din spatele show-ului presupune între 150 și 200 de persoane, iar având în vedere volumul de muncă și ritmul, mulți dintre aceștia dorm acolo, nu au timp să se ducă acasă decât o dată pe săptămână.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare