; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1 Mai muncitoresc

23 April 2007

Dan Negru ne-a pregatit pentru miercuri seara o editie speciala a show-ului sau, dedicata, mai in gluma, mai in serios, celor care suspina dupa epoca dictatorului Ceausescu.

In decembrie anul trecut, statul roman a condamnat in mod oficial regimul comunist ca fiind “ilegitim si criminal”. Am avut parte atunci de un circ monstruos in Parlament, organizat de cei pe care aceasta condamnare ii trimitea la cosul de gunoi al istoriei. Tot un circ cu comunisti a pregatit si Dan Negru pentru editia speciala din 2 mai a emisiunii “Ziua judecatii”, numai ca de data asta, nu ne vom mai enerva, probabil. Joaca de-a Epoca de Aur a mai fost exploatata, cu mai mult sau mai putin umor, si de alte televiziuni, devenind chiar si subiectul unor clipuri publicitare, si nu a trezit sentimente de nostalgie sau vreo mobilizare proletara. Pentru romani, comunismul este in prezent propria sa caricatura, iar pentru producatorii de televiziune, o gaselnita de marketing ca oricare alta.
Cei cinci concurenti de miercuri seara sunt nostalgici pur-sange ai dictaturii lui Ceausescu. Stim cu totii discursul: el a construit blocuri, a facut metroul si toata lumea avea un loc de munca. Ei vor veni in platou cu cele mai de pret suveniruri pe care le-au pastrat din acele vremuri.

Miercuri, 20.30, Antena 1, “Ziua Judecatii”

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare