; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Să nu mă părăseşti”, de astăzi în cinematografe

17 June 2011

„Să nu mă părăseşti' – filmul are premiera cinematografică în această seară – spune povestea unor copii crescuţi cu scopul de a deveni donatori de organe. Rolurile principale sunt interpretate de Carey Mulligan, Keira Knightley şi Andrew Garfield

Bazat pe cartea omonimă a lui Kazuo Ishiguro, „Să nu mă părăseşti' este o distopie plasată în Anglia zilelor noastre.

Ruth (Ella Purnell), Kathy (Isobel Meikle-Small) şi Tommy (Charlie Rowe) au copilărit împreună într-un internat, iar după ce se maturizează – rolurile personajelor adulte sunt interpretate de Keira Knightley, Carey Mulligan şi, respectiv, Andrew Garfield  – află că au fost crescuţi pentru a deveni donatori de organe.

Pe măsură ce învaţă să accepte că nu sunt stăpâni peste propriul destin, cei trei protagonişti se iubesc cu pasiune, îşi poartă de grijă unul altuia, sunt despărţiţi de gelozie şi mereu readuşi laolaltă de trecutul lor comun.

Carey Mulligan (nu) a învăţat să conducă

Înainte de i se oferi rolul din „Să nu mă părăseşti', actriţa Carey Mulligan a citit de câteva ori romanul lui Kazuo Ishiguro şi se identifica cu personajul Kathy.

Actriţa trebuia să conducă un autoturism în câteva scene, însă nu deţinea un permis de conducere. După un curs intensiv de două săptămâni, Carey Mulligan a învăţat să folosească o cutie de viteze manuală, dar tot a picat testul auto.

„Sunt foarte slabă la condus. Nu am coordonare între ochi şi mâni', se plângea actriţa.

În cele din urmă, echipa de producţie a filmat pe un drum privat scenele în care personajul Kathy este la volan.

Keira Knightley a acceptat s-o interpreteze pe Ruth doar pentru că a fost rugată de buna sa prietenă, Carey Mulligan.

Scenariul filmului se afla pe masa producătorilor britanici înainte ca romanul după care a fost adaptat să apară în librării.

Deşi echipa de producţie a dispus de un buget de 15 milioane de dolari, „Sa nu ma parasesti' a primit recenzii favorabile de la critici, care l-au clasat în topul zece al peliculelor din acest an.

Filmul a rulat pentru prima dată în România la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare