; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

„Prinţul Persiei”, film inspirat din celebrul joc video, soseşte pe marile ecrane!

24 May 2010

„Prinţul Persiei: Nisipurile timpului' este un film distractiv, care îşi propune să dea naştere unei francize care să rivalizeze cu „Piraţii din Caraibe'.


Jake Gyllenhaal: Prince Of Persia: The Sands Of Time„STRICT SECRET' a fost formula de ordine când vine vorba despre filmul de faţă.

În octombrie 2008, când am vizitat Studiourile de Film Pinewood (din Marea Britanie), unde s-au filmat câteva scene din „Prinţul Persiei: Nisipurile timpului', unul dintre platourile de acolo era sigilat cu şapte peceţi, ghidul interzicându-ne să ne apropiem ori să facem fotografii.

Şi asta în ciuda faptului că singurele elemente de decor care se vedeau erau nişte palmieri artificiali cam blegiţi. Nimic deosebit, deci, pentru un film a cărui acţiune are loc în deşert.

Consecinţa secretizării este că nici până acum nu se ştie decât o linie generală a poveştii din pelicula „Prinţul Persiei: Nisipurile timpului', care vrea să vă aducă la cinema mizând – o, vai! – doar pe 2-D, efecte speciale tradiţionale şi ştampila producătorului Jerry Brukheimer, „tăticul' blockbusterelor de la Hollywood.

Acesta a bifat producţii ca seria „Piraţii din Caraibe' (2003-2007, urmează 2011), „Pearl Harbor' (2001), „Armageddon' (1998) sau „Con Air – Avionul condamnaţilor' (1997).

Eroul este Dastan (Jake Gyllenhaal, care a pus pe el vreo 3 kilograme de muşchi pentru rol), un coate-goale şi maţe-fripte de pe străzile prăfuite ale Persiei, care ajunge copilul de suflet al regelui.

După ce e acuzat că l-a ucis pe acesta, Dastan ajunge în posesia unui pumnal magic, care conţine nisipurile timpului – ce îi permit să dea timpul înapoi cu un minut. Povestea asta are şi un personaj negativ – Nizam (Ben Kingsley), un nobil care vrea să dezlănţuie un dezastru global cu ajutorul pumnalului, şi unul feminin – prinţesa Tamina (Gemma Arterton), o frumoasă bătăioasă, cu gura mare şi buze cu vino-ncoa.

.Citiţi textul integral în revistă.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare